Захтевамо забрану "Парова"!

Студентско удружење Баштина захтева од Републичке радиодифузне агенције забрану ријалити Шоуа "Парови" због вређања јавног морала, скарадности, промоције проституције, нарушавања свих традиоционалних вредности у Србији као и бруталног кршења закона о радиодифузији!

Сведоци смо да разне националне телевизије последњих година малтретирају нацију са разним скарадним ријалитима, испирају мозак становништву и намећу на један насилан и бруталан начин извитоперен систем вредности. Када смо мислили да је количина неморала, блуда и свих гадости које се пуштају на телевизијама достигла врхунац, да од свега тога не може горе, брзо смо се са новим серијалом Парова уверили да може.

Оно што се сада ту приказује представља сада већ отворено промовисање неморала, проституције, насиља и вулгарности свих врста. До сада су то бар прикривено радили. На једном месту су спојили лудаке свих категорија. Не, не желимо да променимо канал, та излизана фраза нас не занима.Национална телевизија треба да приказује нешто што је од националног значаја. А још увек нисмо спали на то да ове бљувотине представљају национални значај. Желимо да заштитимо културне вредности, желимо да заштитимо јавни морал,желимо да заштитимо ментални и морални развој наше деце, желимо да ово насиље престане! Упозоравамо да се приказивањем не само Парова, већ и других ријалитија сличне врсте брутално крши закон о радиодифузији! (конкретно чланови 6, 8, 10, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 63 и 68 Закона о радиодифузији)

Зато, Баштина захтева да Републичка радиодифузна агенција реагује по хитном поступку и забрани Парове!

Сматрамо да је РРА у складу са својом надлежношћу и овлашћењима одавно требало да спречи овај јавни неукус, кич, шунд и сваку врсту вређања здравог разума и основних моралних вредности у Републици Србији.


Студентско удружење Баштина    Kontaktirajte autora peticije