СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА

Поштовани суграђани позивамо вас да нас подржите

Против већинске продаје Телекома због тога што ће:

-инвестиције за развој бити дупло мање;

-квалитет услуга исти или гори; -у рурална подручја неће се инвестирати;

-телефонска претплата и цена импулса биће неколико пута скупља (сетите се Теленора);

-вишеструко мања социјална давања, давање за пензије, културу, спорт, уметност;

-дивиденде држави, грађанима и запосленима, знатно мање или их неће бити;

-приход и добит Телекома већим делом излази из Србије;

-предузећа која живе од Телекома (извођачи, произвођачи опреме, дистрибутери, ИТ сектор, кооперанти) имаће вишак запослених, изгубиће посао;

-купац смањује трошкове и повећава добит отпуштањем запослених (Хрватска, Словачка, Македонија, Црна Гора);

-продаја у време светске економске кризе, цена за Телеком далеко мања од реалне;

-по отплати кредита за куповину Телекома Републике Српске и откуп удела ОТЕ-а, добит Телекома биће преко 300.000.000 евра годишње;

-новац који би се добио за продају Телекома (73%) једнак је или чак мањи од четворогодишње добити предузећа;

-продајом Телекома, уз већ будзашто продат НИС, држава остаје без два од три најјача предузећа (национални ресурси, енергетика и телекомуникације). Остаје само ЕПС, а и за њега се најављује продаја једног дела.   Шта остаје када распродамо све што је вредно у Србији (Телеком, Комерцијалну банку, Аеродром, Ђердап, комуналне службе, шуме, воду, плодно земљиште)?

-новац од Телекома отићи ће у финансирање буџетског дефицита (у јавну потрошњу, изборне кампање, а не у инфраструктуру или отплату државног задужења (главнице дуга).

Образложење:

Не постоји ниједан економски разлог за продају Телекома.

Нема ниједног аргумента за продају, а видимо да више ни цена није битна, при чему ће евидентно бити нижа од последње понуђене цене 2011. године.

Аргумент министра привреде гдина Сертића и Владе Републике Србије да се не зна како ће Телеком радити за 4-5 година, такође, не стоји, већ сада је јасно да ће Телеком, у складу са усвојеним Стратешким планом, имати све већи раст прихода и оперативне добити и да ће све више инвестирати у развој телекомуникација, што смо радили и до сада највише у региону.

Можемо видети да у свим телекомуникационим компанијама на територији југоисточне Европе после продаје већинског пакета акција, где је углавном купац био Дојче Телеком, инвестиције нису повећане, чак су и мање него што су биле пре продаје.

Ми инвестирамо више од окружења и више од свих конкурената у Србији, тако да је једини аргумент за продају: „ми из неког разлога морамо да продамо Телеком“.

Знамо да постоји споразум са ММФ-ом да продамо Телеком, макар будзашто.




Sindikat Telekom "Srbija" & Јединствени синдикат Телекома Србија    Kontaktirajte autora peticije