Тротоар деци - Паркинг аутомобилима

    Циљ ове петиције је да се подигне општа безбедност пешака у овом делу Борче, као и рeшење пар горућих тачака наведених у прилозима.

    Тешка времена, која су била протеклих деценија, натерали су нас да се сналазимо сами. Градимо и организујемо без помоћи сектора за урбанизам. Сведоци смо да је време дивље градње за нама. Стање на терену није сјајно. Али не бих рекао непоправљиво. Тако да је време да се засуку рукави, и заједничким снагама и добром вољом СВИХ нас, одраде ствари које ће нам унапредити животе. Ово је узгред и шанса да се људи који се баве просторним уређењем искупе и помогну нам да урадимо најбоље могуће у датој ситуацији.

    Проблем број 1 ове петиције је недостатак тротоара. Малолетна деца, која похађају ОШ Стеван Сремац и ОШ Јован Ристић, морају да ходају по коловозу заједно са аутомобилима. То је недопустиво! И не само деца, и одрасли су незавидном положају где год да крену. Чињеница je да су неке улице преуске. Али има и оних где би то могло да се изведе. Неке улице, као што је Борчанских жртава су довољно широке и нема никаквих сметњи да се имплементира тротоар. У осталим случајевима потребно је наћи решење које ће решити проблем. Предлоог за овај проблем се налази на ШЕМИ 1.

    Проблем број 2 ове петиције је раскрсница где се секу Зрењанински пут и канал Себеш - Шема 2. Сведоци смо бројних тешких саобраћајних незгода. Чак и са смртним исходом. Разлог је положај семафора из правца града. Померањем истог испред улице 3. Саве Ковачевића би дозволило да се људи из те улице укључју на правац ка Београду без полукружног окретања. А људи из правца Београд који желе да ту направе полукружно окретање ка граду би се одаљили од улице која се улива у Зрењанински пут (која пролази између Солфуда и кафе Биртија) где је било највише судара. Други део проблема на овом месту је само место између кафе Биртија и продавнице Солфуд. Јако уско грло. Док возачи чекају на семафору да се укључе на Зрењанински пут, они који желе да уђу у улицу у веђини случајева то не могу да ураде јер нема места да се мимоиђу, не ретко остајући са пола аутомобила на Зрењанинском путу. На овом месту простора има да се регулише саобрађај и рeши овај део проблема.

     Проблем број 3 ове петиције је проходност на појединим деловима заокружених у ШЕМИ 3. Позиција 1 је описана у проблему број 2. Позиција број 2 је уливње Трстеничке улице у улицу Зрењанински пут. Ова позиција сама по себи и није толико критична. Али скретање из правца Зрењанинског пута је под углом већим од 90 степени, што је само по себи захтеван маневар. А ако кад скренете налетите на паркиран ауто или возило из супротног правца можете остати укопани са пола аутомобила на Зрењанинском путу. Позиција број 3 је деоница од 120м двосмерног саобраћаја. Мимоићи се овде возилима је прави кошмар. У већини случајева возачи чекају на почетку улице док возила из супротног смера не прођу. Укратко, предлог смера кретања аутомобила који би решили позиције 2 и 3, је на ШЕМИ 3.

     Проблем број 4 ове петиције је појас између улице и канала Себеш. У ШЕМИ 4 приказан је део о коме ћемо говорити. Поменути појас је власништво Водопривреде. Дакле државно. Уређење обале не може штетити каналу. Јер, не би уредили обалу на Дунаву да је тако. А баш у том појасу можемо поставити и тротоар и паркинг на пример. Тако ће људи који долазе у продавницу Солфуд или кафић Биртија имати где да се паркирају а не да аутомобиле паркирају на самој раскрсници. Тај појас водопривреда не одржава. Често је зарастао. Добар део људи се бори са тиме али има доброг дела где је већ шикара. Трава и растиње освајају и тако уску улицу. Уређење ове обале би повећало функционалност, безбедност и лепоту овог дела Борче.

     Позивам све људе који могу да подрже ову петицију, нарочито људе који живе у овом делу Борче. Петиција није закључена и прихвата сваки конструктиван и практичан савет и допуну. Надлежне институције молим да нам помогну да подигнемо квалитет живота у ово делу Борче и наведемо ред колико је то могуће. Као и да оставимо нешто у аманет будићим генерацијама.

ШЕМА_1.jpgШЕМА_2.jpgШЕМА_3.jpgШЕМА_4.jpg

 


Петар Крстић    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisujući ovlašćujem Петар Крстић da preda informacije koje pružam na ovom obrascu onima koji imaju ovlašćenja po ovom pitanju.

Nećemo prikazati vašu imejl adresu javno na mreži.

Nećemo prikazati vašu imejl adresu javno na mreži.

Nećemo prikazati vaš broj telefona javno na mreži.







Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Saznaj više...