Zabran izgradnje Turskog kulturnog centra nad tvrdjavom Nemanjica

Zabraniti unistavanje srednjovekovnog,kulturnog,etnickog,duhovnog i materijalnog nasledja zarad politickih poena i licnih interesa na racun sire zajednice.Izvrtanje cinjenica i plasiranje lazne istorije zarad sadasnjih politickih interesa dovodi do madjunacionalnih tenzija i etnickih sukoba gradjana Crne Gore. Peticija je pokrenuta iz gore navedenih razloga dok se konacno ne utvrdi cinjenicno stanje i istina oko porijekla srednjovekovnog utvrdjenja na obali rijeke Ribnice i Morace takozvane tvrdjave Nemanjica u naselju Stara Varos u srcu Podgorice.Ukoliko utvrdjenje i osnove (temelji) utvrdjenja datiraju iz doba pre dolaska Otomanske imperije na ove prostore zabraniti bilo kakvu akciju i izgradnju Turskog kuturnog centra na ostacima Srbskog srednjovekovnog utvrdjenja.Makar iz jednog razloga i cinjenice da su Turci i Srbi iz tadasnje Zete a danasnje Crne Gore vjekovno bili neprijatelji,kako iz etncikih,nacionalnih,rasnih tako i duhovnih razlika.Iako u danasnjim vremenima XXI veka nismo u ratnom sukobu sa Turskom i tezimo ka kulturnoj i ekonomskoj saradnji sa jednom modernom i ekonomski jakom i stabilnom drzavom,treba stati na kraj jednoj ironiji i apsurdu da se izgradi Turski KC na ostacima Nemanjinog grada.Ukoliko sadasnje vlasti u Crnoj Gori zele da sacuvaju i odrzavaju lokalitet na obali Ribnice nek izgrade Srpski kulturni centar ili KC bilo koje drzave koja nije u proslosti tezila etnickom,kulturnom,duhovnom i rasnom istrebljenju stanovnistva sa ovih prostora i konkretno Crne Gore.

Nacionalni Front Crne Gore    Kontaktirajte autora peticije