Не дамо Србско-Руски хуманитарни центар из Ниша

Поводом писања неких медија ( SAD traži zatvaranje baze u Nišu, jer su zabrinuti da bi mogla postati rusko vojno uporište! ), и потврде истих навода од стране Викиликса, као и инсистирања ЕУ "да Србија буде део европског механизма за реаговање у ванредним ситуацијама"позивамо грађане Ниша и Србије, да се путем петиције "Не дамо Србско-Руски хуманитарни центар из Ниша" изјасне да су ПРОТИВ евентуалног прекида рада или измештања Српско-Руског Хуманитарног центра из Ниша.

Када петицију "Не дамо Србско-Руски хуманитарни центар из Ниша" потпише 10000 пунолетних грађана Републике Србије петиција ће као слободна воља грађана бити предата представницима владе Републике Србије, представницима и посланичким групама Скупштине Републике Србије и представницима локалне самоуправе Града Ниша.

текст петиције:
Ја, доле потписани, својом слободном вољом и под пуном одговорношћу потписујем документ

ПЕТИЦИЈА

НЕ ДАМО СРПСКО-РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР ИЗ НИША

којим ми доле потписани грађани Републике Србије

  • захтевамо од Владе и Скупштине Републике Србије и локалне самоуправе града Ниша да и надаље раде на спровођењу Споразума од 20. октобра 2009. године између Владе Руске Федерације и Владе Републике Србије, и осталим пратећим Споразумима, о сарадњи у области хуманитарног реаговања у ванредним ситуацијама, спречавања елементарних непогода и технолошких хаварија и уклањања њихових последица којим је формиран и дефинисан рад Руско-српског хуманитарног центра.
  • захтевамо од Владе Републике Србије и Локалне самоуправе града Ниша да не поступају по налозима САД и ЕУ о прекиду сарадње и о измештању/затварању Српско-руског Хуманитарног Центра стационираног у граду Нишу.

  • не дозвољавамо прекид рада Српско-руског Хуманитарног Центра и његово измештање из Ниша.

 

 


Србски покрет Слободна Србија    Kontaktirajte autora peticije


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).
Facebook