Не дамо Србско-Руски хуманитарни центар из Ниша

Поводом писања неких медија ( SAD traži zatvaranje baze u Nišu, jer su zabrinuti da bi mogla postati rusko vojno uporište! ), и потврде истих навода од стране Викиликса, као и инсистирања ЕУ "да Србија буде део европског механизма за реаговање у ванредним ситуацијама"позивамо грађане Ниша и Србије, да се путем петиције "Не дамо Србско-Руски хуманитарни центар из Ниша" изјасне да су ПРОТИВ евентуалног прекида рада или измештања Српско-Руског Хуманитарног центра из Ниша.

Када петицију "Не дамо Србско-Руски хуманитарни центар из Ниша" потпише 10000 пунолетних грађана Републике Србије петиција ће као слободна воља грађана бити предата представницима владе Републике Србије, представницима и посланичким групама Скупштине Републике Србије и представницима локалне самоуправе Града Ниша.

текст петиције:
Ја, доле потписани, својом слободном вољом и под пуном одговорношћу потписујем документ

ПЕТИЦИЈА

НЕ ДАМО СРПСКО-РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР ИЗ НИША

којим ми доле потписани грађани Републике Србије

• захтевамо од Владе и Скупштине Републике Србије и локалне самоуправе града Ниша да и надаље раде на спровођењу Споразума од 20. октобра 2009. године између Владе Руске Федерације и Владе Републике Србије, и осталим пратећим Споразумима, о сарадњи у области хуманитарног реаговања у ванредним ситуацијама, спречавања елементарних непогода и технолошких хаварија и уклањања њихових последица којим је формиран и дефинисан рад Руско-српског хуманитарног центра.
  • захтевамо од Владе Републике Србије и Локалне самоуправе града Ниша да не поступају по налозима САД и ЕУ о прекиду сарадње и о измештању/затварању Српско-руског Хуманитарног Центра стационираног у граду Нишу.

• не дозвољавамо прекид рада Српско-руског Хуманитарног Центра и његово измештање из Ниша.

Србски покрет Слободна Србија    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).