ЗАХТЕВ ЗА НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ ШКОЛСКЕ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У ЛУКИЋЕВУ

 Ми, мештани села Лукићева, захтевамо од школских, месних, општинских и покрајинских власти да се коначно изгради школска спортска сала, чија је градња започета у фебруару/марту 2009. године, а потом, из непознатих разлога, прекинута.

У школском дворишту је рашчишћен простор за постављање нове фискултурне сале, исечена су готово сва стабла високог дрвећа у школском дворишту, све је огољено, направљена је пустара, а спортске сале ни од корова.

У међувремену гради се (неке су већ довршене) један број фискултурних сала у основним школима у околним селима: Ечка, Арадац, Михајлово...

Дакле, иако су школи у Лукићеву била одобрена средства за изградњу спортске сале још пре седам година, а радови (у извођењу фирме ГИК "Банат", која је у међувремену пропала) започети 2009. године, данас се о томе упорно ћути. Ми мештани, а посебно родитељи школске деце у Лукићеву, сматрамо да су општинске власти дужне да објасне зашто се одустало од изградње школске спортске сале у Лукићеву.

Да ли су лукићевачка деца мање вредна од деце из оних села која су у међувремену добила школску спортску салу? Ако су мање вредна, тада тражимо да се објасни зашто су мање вредна. А ако нису мање вредна, тада би било неопходно да се види где је отишао новац, који је 2008. године одобрен за изградњу сале у школи у Лукићеву.

Такође, сматрамо да школска спортска сала у Лукићеву мора да буде приоритетна у односу на све друге школе у зрењанинској општини, јер је седам година јалових обећ(ав)ања нешто што се никако даље не сме толерисати. Односно, ученици у Лукићеву не заслужују да константно буду  жртве безочног варања и лагања.

Деца која су у првом разреду основне школе у Лукићеву сањала школску спортску салу, које им је општинско, сеоско и руководство школе годинама лажно обећавало, данас завршавају ту исту школу и постају средњошколци. Таквом срамотном односу према деци из нашег села коначно се мора стати на пут.


Душан Гостељски    Kontaktirajte autora peticije