Захтевамо укидање таксе за РТС

Српска радикална странка почиње кампању против плаћања таксе за Радио-телевизију Србије.

Укидањем ТВ претплате РТС се финансира из буџета Републике Србије, па би плаћање таксе значило да грађани Републике Србије финансирају РТС по два основа, наводе у Српској радикалној странци и истичу да Радио-телевизија Србије суштински никада није остварила статус јавног сервиса већ је, уместо у служби грађана, била у служби Вашингтона и Брисела и поданичких проевропских режима.

Увођење таксе у максималном износу од 500 динара месечно уз претње да ће свима који не плате ту таксу бити ускраћена зарађена плата и да ће таксу наплаћивати приватни извршитељи показује безобразлук и бахатост Драгана Бујошевића, који, уместо да ради свој посао у интересу грађана, размишља како да опљачка народ.

Српски радикали позивају грађане да не плаћају таксу за РТС и подсећају да нема правног основа за принудну наплату те таксе, те да не наседају на претње генералног директора РТС Драгана Бујошевића.

Радио-телевизија Србије треба, као и све телевизије са националном фреквенцијом, да изађе на медијско тржиште и да њен генерални директор и Управни одбор покажу управљачке способности да зараде новац уместо што намеравају да пљачкају грађане Србије.

Српска радикална странка    Kontaktirajte autora peticije