закон о заштити приватне својине

УСВОЈИТИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ ПРИВАТНЕ СВОЈИНЕ

Синдикат Запослених Полиције упутио је иницијативу и предлог Влади Републике Србије да се усвоји Закон о заштити приватне својине.

Обзиром да смо сви сведоци да досадашња законска регулатива недовољно штити власнике и чланове породице у заштити своје приватне својине од провалника , где приликом провалних крађа долази до трагичних последица по власнике и њихове чланове породица да буду теско повређени или изгубе живот а у другом случају када власници и њихови чланови пордице у самоодбрани нанесу телесне повреде или лише живота провалника чека их затврска казна.

Како би се заштитили грађани, њихове породице и имовина од провалника Синдикат Запослених Полиције је предложио усвајање Закона о заштити приватне својине који ће предвидети:

-Уколико провалник уђе у приватни посед, стан, кућу и том приликом нападне власника и укућане, исти у самоодбрани, заштите живота , личног интегритета и приватног поседа у случају наношења телесних повреда или лишења живота провалника нису законски одговорни.

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ    Kontaktirajte autora peticije