Опозив Муамера Зукорлића

Петиција за опозив Муамера Зукорлића са места Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије

Избором Муамера Зукорлића на место Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије понижени су научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и сви грађани Србије. Постављањем догматски школованог верског вође, стучњака за шеријатско право на место које подразумева доказане научне и педагошке квалитете, способност комуницирања са међународном научном заједницом и визију модерног света, зауставља се научни и технолошки развој Србије, поништава њен културни идентитет и Србија се удаљава од савременог света. Мандатар за састав нове Владе Александар Вучић је јефтиним политичким договором са Муамером Зукорлићем  одступио од свих предизборних обећања и наставио са изградњом недемократског система у Србији.

Ми, научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и грађани Србије који желимо модерну и европску Србију из које ће млади, најобразованији и најшколованији престати да одлазе захтевамо:

1.         Јавно извињење Александра Вучића због понижавања свих грађана Србије

2.         Нову одлуку Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије којом се Муамер                               Зукорлић смењује са места председника Одбора.

Душан Теодоровић    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).