Да се хитно донесе план и почне реализација истог, за јасно обележавање пута код ОШ Карађорђе (матичној и подручним).

        Наиме, по Закону о саобраћају Републике Србије и члану 163. у овој зони која припада зони школе саобраћај би требало да буде успорен, са јасно постављеном саобраћајном сигнализацијом (вертикалном и хоризонталном). Позивамо се и на чланове 157. 161. и 165. који такође нису у потпуности испоштовани, а у тесној су вези са безбедношћу деце која свакодневно иду у школу, прелазе ове ризичне путеве и чекају аутобус.         

         У прилог овоме додајемо догађаје који су се у скоријем периоду десили на путу непосредно поред школског дворишта, а то су у децембру 2017. обртање аутомобила и ударање у саобраћајни знак поред пешачког прелаза код ОШ Карађорђе у Великој Плани, два случаја излетања аутомобила са пута и ударање у ограду школског дворишта ОШ Карађорђе у Великој Плани, случај који се на пролеће 2017. године десио у Бресју код школе када је аутомобил окрзнуо васпитачицу....             

    Забринути за безбедност првенствено своје деце, а и своју личну приморани смо да на овај начин тражимо решење ове ситуације.  


Daliborka Kristic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Daliborka Kristic da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook