Да се хитно донесе план и почне реализација истог, за јасно обележавање пута код ОШ Карађорђе (матичној и подручним).

Наиме, по Закону о саобраћају Републике Србије и члану 163. у овој зони која припада зони школе саобраћај би требало да буде успорен, са јасно постављеном саобраћајном сигнализацијом (вертикалном и хоризонталном). Позивамо се и на чланове 157. 161. и 165. који такође нису у потпуности испоштовани, а у тесној су вези са безбедношћу деце која свакодневно иду у школу, прелазе ове ризичне путеве и чекају аутобус.

У прилог овоме додајемо догађаје који су се у скоријем периоду десили на путу непосредно поред школског дворишта, а то су у децембру 2017. обртање аутомобила и ударање у саобраћајни знак поред пешачког прелаза код ОШ Карађорђе у Великој Плани, два случаја излетања аутомобила са пута и ударање у ограду школског дворишта ОШ Карађорђе у Великој Плани, случај који се на пролеће 2017. године десио у Бресју код школе када је аутомобил окрзнуо васпитачицу....

Забринути за безбедност првенствено своје деце, а и своју личну приморани смо да на овај начин тражимо решење ове ситуације.

Daliborka Kristic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju