УВОЂЕЊЕ ЛИНИЈЕ 302Е УМЕСТО ПОСТОЈЕЋЕ 302

Верујем да су се и многи пре мене жалили на ову линију. Не могу рећи да није оправдано.
Но, овај пут је нешто другачије.
Линија има 41 стајалиште. То и није тако чудно за аутобус који спаја далеку периферију са градским деловима Београда.
Оно што свакако јесте проблем је време задржавања и путовања, које се без икаквих инвестиција може смањити, а тренутно је преко сат времена!

Предлог је следећи:
Умањити број стајалишта на потезу Болеч - Устаничка. На овим стајалиштима, већим делом саобраћају линије: 303, 304, 305, 306, 307; мањим делом 308, 309 и новоуведена линија 311.
Да ли је заиста неопходно да и линија 302, која повезује стара насеља са Београдом, да стаје и на стајалиштима наведеног дела?
Мештани насеља којима је ова линија једина веза са градом попут Бегаљице, па и околних села која немају градске линије и довијају се да дођу до исте како би успоставили везу; мештани Гроцке и једним делом грађани Заклопаче, вољни су да потпишу петицију којом би се баш поменути предлог реализовао.

Постоји иницијатива да се уведе нова линија 301. Она не би повезивала Бегаљицу која би са око четири хиљаде становника, не рачунајући околна села, остала одсечена. Уз то, то би значило увођење нових возила, ангажовање додатног возног и оперативног особља као и повећало гужве.

Не тако давно, пре око четири, пет година, до терминуса Устаничка из Бегаљице се долазило за 40 до 45 минута. То је сада немогућа мисија. Око 60 минута потребно је возилу да се домогне крајње тачке. Пренасељеност на делу Калуђерице и само једна саобраћајна трака довеле су до изузетних загушења, кашњења и продужавања путовања.

Смањење броја стајалишта могло би колико-толико да допринесе смањењу гужви, али и времена путовања.
Уколико се питате да ли грађани дела на којем би се редукција стајалишта реализовала губе на ичему, верујте да не. Постоји наведених осам линија које их повезују са терминусом Устаничка.

Никакво повећање броја возила није потребно, никаква инвестиција, већ проста и једноставна измена броја стајалишта, не реда вожње, на који нема примедби. Наравно, не рачунајући учестале отказе возила. Можда и најдужа линија градског јавног превоза путника захтева помоћ.

Обратила сам се Градском саобраћајном предузећу. Први корак је начињен, ствар је једноставна и мислим да се може "изгурати".

Предложени списак станица приказан је на слици.

Сматрам да можемо успети заједно!

Д. Миленковић    Kontaktirajte autora peticije