ДА СЕ ДР БОРИСАВУ МИЛОВАНОВИЋУ ОМОГУЋИ ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ

Ми, долепотписани грађаниhttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1545030_691514807567823_1955349600_n.jpg, захтевамо од надлежних државних органа да се др Борисав Миловановић пусти из притвора и да му се омогући да се брани са слободе.

Образложење:

Одређивање притвора до тридесет дана због евентуалног утицаја на сведоке у случају дела која се др Миловановићу стављају на терет је нелогично и допушта сумњу у политичку злоупотребу истражног поступка, што је недопустиво. Евентуалне  злоупотребе службеног положаја које се стављају на терет др Борисаву Миловановићу не повлаче учешће сведока јер се могу утврђивати и доказивати на основу пословне документације Дома здравља и увида у одлуке Управног одбора и директора као одговорног лица. Зато је одређивање притвора непотребна и драстична мера, због које је др Миловановић одвојен од породице у време празника, ускраћена му је посета од стране најближих, а најгоре је што се покушава срушити углед омиљеног книћанског лекара привидом да се криминалцем треба сматрати човек  за кога ниједна тачка оптужнице није доказана.

Као одговорни грађани, не желимо да се мешамо у истражни поступак, него захтевамо да се он одвија без икаквих политичких притисака, и да се омогући да др Миловановић своју невиност доказује са слободе и да скине љагу са свог имена.