УСТАВНОМ СУДУ ДА ПОКРЕНЕ ПОСТУПАК ЗА ЗАБРАНУ РАДА ДС, СПС И СНС

Kontaktirajte autora peticije

Петиција за разрешење / смењивање Александра Вучића

2017-10-31 17:40:04

Та петиција се налази на:

https://www.peticije24.com/srbezav за рзрешење Александра Вучића

https://www.peticije24.com/sav за смењивање Александра Вучића

Потписује се само на једном месту јер је то иста петиција.


Др Љубомир Т. Грујић, некадашњи редован професор Универзитета у Београду, сада у пензији

НЕ ПРИХВАТАМО И НЕ ПРИЗНАЈЕМО

2017-04-25 21:12:22

На дан инаугурисања Александра Вучића дођимо сви, ми држављани Републике Србије из Србије, Републике Српске и Црне Горе, који не прихватамо Вучићеву садашњост на Косову и Метохији за будућност целе Србије, пред Народну скупштину, а ви који сте у другим државама дођите пред амбасаде/конзулате Републике Србије,  да јасно кажемо и одлучно спроведемо:

НЕ ПРИХВАТАМО ПРЕДСЕДНИЧКУ ЗАКЛЕТВУ И

НЕ ПРИЗНАЈЕМО ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

И СВАКОГ ДРУГОГ КОЈИ ЈЕ ПОГАЗИО СВОЈУ

ЗАКЛЕТВУ ВИСОКОГ ДРЖАВНОГ РУКОВОДИОЦА

ДЕЛУЈУЋИ СУПРОТНО УСТАВУ.

Београд, 22.04.2017                                                                                                                                                              

Др Љубомир Т. Грујић,

редовни професор у пензији,                                                                                                                                            у своје име и у име осталих 331 потписника петиције https://www.peticije24.com/sssss за смену Томислава Николића и целе Владе под председништвом Александра Вучића

Џона Кенедија, 31/15                

11070 Београд                 


Др Љубомир Т. Грујић, некадашњи редован професор Универзитета у Београду, сада у пензији

ТРЕБАЛО ЈА ОВАКО! А САД ОВО!

2016-04-12 11:57:33

Објављено на: Требало је овако! А сад ово! и на: Требало је овако! А сад ово!

 

ОДГОВОР ГОСПОЂИ мр БИЉАНИ ЂОРОВИЋ.

ВОДИТЕЉУ РАДИО СТАНИЦЕ "СНАГА НАРОДА"

 

Не поштовати Устав - немати своју државу.

Поштовати Устав - чувати своју државу.

 

  Поштована госпођо Ђоровић,  

Хвала Вам на позиву да учествујем у јавној дебати у емисији радиа "СНАГА НАРОДА" одржаној у суботу 9. априла, 2016. године. После, овде даље поновљеног, једног дела мог излагања и њиме изазване дискусије господина пуковника Игора Јевтовића, поставили сте ми питање. Заборавио сам да одговорим у емисији. Износим га јавно даље у овом тексту.  

Споменути део мог излагања (пишем по сећању, снимак ће бити изложен на Ју тјубу)

Устав Социјалистичке Федеративне Републике Југославије из 1974. године почиње, део "ОСНОВНА НАЧЕЛА УСТАВА СФРЈ", са:

"Народи Југославије, полазећи од права сваког народа на самоопредељење,

укључујући и право на отцепљење, на основу своје слободно изражене воље".....

" ујединили су се у савезну републику слободних и равноправних народа и народности

и створили"....."Социјалистичку Федеративну Републику Југославију"....  

Савезни руководиоци су лагали народ да по савезном Уставу постоји само право на самоопредељење ДО отцепљења. Устав и сама држава СФРЈ су се заснивали на правима искључиво југословенских народа на самоопредељење И НА отцепљење.  

У члану 3 тог Устава се уводи државност југословенских социјалистичких република:

"Социјалистичка република је држава заснована на суверености народа"...  

(Да ли "на суверености народа" значи на суверености већинског народа  или на суверености сваког народа у тој републици? Ако би значило прво, онда би у Хрватској само Хрватски народ био суверен, а у Босни и Херцеговини вероватно би само Србски народ био суверен. Ако би значило друго, онда би у Хрватској Србски и Хрватски народ били суверени, а у Босни и Херцеговини би била сва три народа суверена: Муслимани - Бошњаци, Срби и Хрвати. Сигурно је да није важило једно за једну републику, а друго за другу републику. Савезна скупштина је била меродавна и обавезна да разјасни то питање.)  

Овај члан Устава СФРЈ диже статус југословенске републике на неки степен извесне државности. Та државност република је давала републикама право да, у складу с Уставом СФРЈ, могу да уређују своје унутрашње односе и своју унутрашњу политику. Ништа више од тога. Та државност република није давала право републикама на самоопредељење и на отцепљење. Није ни могла да им да та права. Нису републике створиле Југославију. Оне су настале у Југославији. Нигде у том Уставу нису дата та два права републикама. Нису ни могла да им буду дата. Била би супротна основи на којој почивају Устав и СФРЈ. Та основа су права југословенских народа на само-опредељење и на отцепљење.  Ове закључке потврђује и Члан 5 истог Устава. Он у целости гласи:

"Територија Социјалистичке Федеративне Републике Југославије

је јединствена и сачињавају је територије социјалистичких република.

 

Територија републике не може се мењати без пристанка републике,

а територија аутономне покрајине — ни без пристанка аутономне покрајине.

 

Граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије

не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина.

 

Граница између република може се мењати само на основу њиховог споразума,

а ако се ради о граници аутономне покрајине — и на основу њене сагласности."  

Једнострано, самовољно, отцепљивање, од СФРЈ, једне републике или неколико република без сагласности свих република и аутономних покрајина је значило промену граница СФРЈ. То је трећи став овог члана Устава изричито забрањивао. Таква једногласна сгласност није постојала. То потврђује ранији закључак да републике нису имале право на самоопредељење ни право на отцепљење. Зато су њихова отцепљења од СФРЈ била и остала противуставна, насилничка, агресорска. Ово треба да зна свако, о томе наша деца треба да уче у школама и на факултетима. Наше власти треба свуда у свету да откривају ту истину.  

Руководство Србије се 1991./1992. обратило странцу  (енглеском лорду Карингтону) за утврђивање ко има право у СФРЈ на самоопредељење и отцепљење, уместо да је поштовало Устав.  

После овог мог излагања је о томе дискутовао господин пуковник Јевтовић. По завршетку његове дискусије сте ме Ви, госпођо Ђоровић, јавно питали шта је то наша власт могла и требало још онда да уради. Потом се дискусија отворила и по другим темама. Ја заборавих да Вам јавно тада одговорим. Осећам се обавезним да то овако сад учиним.  

Одговор на постављено питање  

Ради се о правном питању: ко је по Уставу имао право на самоопредељење и право на отцепљење. То уопште није зависило од тога што је однос био "4 према 2" како рече господин пуковник Јевтовић. Чак и да су свих пет република и обе аутономне покрајине биле за отцепљивање, а једна уздржна или против, или да су сви осим једне покрајине били за отцепљивање, а једна покрајина чак само уздржана, републике не би имале право на отцепљење према 3. ставу члана 5 Устава СФРЈ из 1974. године!  

Господин пуковник Јевтовић је указао на стварну ситуацију да су сецесионистички захтеви четири републике били подржавани од стране влада западних земаља. То јесте тачно, али то не мења уставне одредбе. Наша власт (Скупштина и/или Председник и/или Влада) је била обавезна да поштује Устав СФРЈ и Устав СР Србије. Зато је требало да она захтева. и то искључиво писмено, званично и јавно, да се сазове Савезна скупштина СФРЈ још у јулу 1991. године, односно да се распишу избори за нови сазив Савезне скупштине (како је јавним апелом од 5. јула 1991. године предлагано свим савезним и републичким државним органима; видети на: http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1991_07_05ApelSrpSveDop.29635223.pdf ). Уместо тога, наша власт се прво обратила странцима (енглеском лорду Карингтону) да утврди ко је имао право на самоопредељење и на отцепљење, иако је то јасно одређивао Устав СФРЈ као што је напред доказано.  Наша власт је потом прихватила став власти других република да се проблеми решавају мимо Устава СФРЈ. (Детаљније о свему овоме видети у допису "ТРЕБА ДА ГЛАСАМ! ЗА КОГА?" изложеном овде под Саопштењем број 2.

  Ако би неко рекао да је ситуација била таква да не би Савезна скупштина могла да одржи седницу због опструкције неких република, онда у таквој ситуацији, наша власт  би била обавезна да се обрати Савету Безбедности и да тражи да помогне да се поштује Устав СФРЈ и да спречи изазивање грађанског рата. Ако би се десило да чак и Савет безбедности одбије да изврши ту своју дужност одређену му Повељом УН, остали би заувек документи да се власт Србије до крајњих граница залагала за потпуно поштовање Устава СФРЈ и за мирнодопско решавање ситуације у СФРЈ. Постојање таквог документа би нама битно сада олакшало када другима откривамо истину да су само југословенски народи, а не републике, имали права на самоопредељење и на отцепљење. Међутим, непостојање таквих докумената о непрекидној и доследној борби наше власти за поштовање Устава, због изостајања таквог ангажовања наше власти, иако нам отежава сада да докажемо уставна права народа, никада не може да промени одредбе тог Устава. Никада нико не може да негира да су по Уставу СФРЈ из 1974. права на смоопредељење и отцепљење имали једино југословенски народи, а не републике.  Зато су референдуми Србског народа у Босни и Херцеговини и у Хрватској били оправдани. Власт Републике Србије није дозволила Србском народу у Србији да се референдумски изјасни. Ускратила му је уставно право. Заправо, цео Србски народ (као и сваки други југословенски народ) је требало да има јединствен референдум по питању отцепљења од СФРЈ. Устав је одбачен. Извршен је државни удар у СФРЈ. Извршили су га сложно председници свих шест република.  Нису дозволили народима да се слободно определе! Последица је трагедија за Србски народ!  

Докле год наше власти прихватају лаж, исказану ставом Бадинтеровог арбитражног комитета (кога је лорд Карингтон ангажовао да арбитрира), који у свом документу уопште није споменуо основу Устава и државе СФРЈ, и који је погрешно закључио да су републике имале право на отцепљење, дотле ће нас оптуживати за агресију и лажно нам приписивати измишљени нацизам, рушилаштво,  и геноцидност.   Непоштовање Устава СФРЈ је имало и има трагичне последице по цео Србски народ и по Србију. То би требало да буде довољна лекција, да буде снажно искуство, да власт мора да поштује и оживотворује Устав.  На то се и јавно заклела! Међутим, и после 5. октобра 2000. власти Републике Србије су наставиле да спроводе, и то стално растућу, самовољу својим актима и одлукама супротним Уставу.  

Однос према предстојећим изборима

Претходне власти и садашња власт су огрезле у противуставним деловањима (видети: Уставну жалбу Уставном суду и Предлог Уставном суду да забрани рад ДС, СНС и СПС). Последице постају катастрофалне по Србски народ и Србију. То треба да се заустави. Треба масовно изаћи на ове изборе и гласати.  Постоје странке и људи који нису били на власти или у власти, уопште или од 2000. године, и који заслужују народно поверење на основу њиховог досадашњег деловања, залагања, иступања, ставова.  

Својим пером одлучујете о својој даљој судбини, о свом даљем животу, о животима Ваших ближњих и целог народа, у највишем могућем степену у коме један појединац може да одлучи тајним гласањем на изборима. Ако то пропустите једноставно немате основа да се буните што су на власти људи који нас воде и управљају државу супротно Вашем опредељењу  и Вашим интересима. Ако гласате искрено, па не буде избор како сте гласали, онда сте себи разјаснили своје ставове у односу на ставове већине и савест Вам је мирна да сте учинили све што сте могли.  

Разговарајте с другима. Објасните им да треба свакако да гласају.  

Ако се опредељујете да се не поштује Устав Републике Србије онда то у суштини значи да се опредељујете за њено уништавање и за прихватање да нам стране власти диктирају и одређују све. С оваквим опредељењем Ви несумњиво гласате за странку и људе који су сада на (у) власти или су били на (у) власти (посебно после 05.10.2000. г.).  

Рећи:  

"Знам да не вреди гласати. Опет ће они остати на власти. Нећу да гласам. Или: поднећу неважећи листић. Или: ово гласање је нелегитимно."

значи самообмањивање. Ово гласање није нелегитимније него било које од 1945. Према важећем изборном закону то је аутоматски подршка досадашњим властодршцима да наставе да владају.  

Ако је Ваше опредељење да се сачува Република Србија, да се бране држава, слобода и права Србског народа и да се он самостално уздиже, онда свакако учествујте у гласању и гласајте за изборну листу/људе који до сада нису били на (у) власти.   

Све изборне листе које су опредељене за поштовање Устава Републике Србије, а то значи  да су опредељене за поништавање свих противуставних докумената претходних власти, за поништавање самовољних одлука претходних власти (распродаја природних, државних и друштвених добара и средстава, понижавање Србије, уништавање државе, прихватање неоснованих оптужби против Срба и Србије, све дубље увођење окупације) су обавезне да сада заједнички захтевају и позову народ да им се придружи у захтевима:

-  да сва медија обезбеде подједнак третман свим изборним листама,

-  да рад свих бирачких одбора све време буде јавно приказиван, односно сниман,

- да закључак сваког бирачког одбора буде јавно објављен истовремено када се подноси Републичкој изборној комисији,

-  да садашњи властодршци прекину с експлоатацијом државних положаја за своју предизборну кампању.

Следи преглед РИК свих изборних листи прихваћених до 11:58 у недељу, 10.04.2016. године.

Изборне листе националних мањина су означене браон бојом.

Црвеном бојом су означене оне странке/људи који су били на (у) власти у периоду између 2000. г. и сада.

Зеленом бојом су означене оне странке/људи који су били на (у) власти само до 2000. г.

Плавом бојом су означене оне странке/људи који нису били на (у) власти до сада. Ако нисте зато да на власти остану они који су били на (у) власти, онда гласајте за једну од овх листи.

Ред. бр. Назив листе Број кандидата  

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ 250  

ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС) 246  

ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ 250  

Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА 250  

ДВЕРИ ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ - САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ 240  

Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István - Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор 250  

БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ - САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ – Либерално демократска партија, Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка 250  

МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ / MUAMER ZUKORLIĆ - БОШЊАЧКА ДЕМОКРАТСКА ЗАЈЕДНИЦА САНЏАКА / BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA SANDŽAKA 99  

SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин 29  

За слободну Србију – ЗАВЕТНИЦИ – Милица Ђурђевић 66  

Група грађана ЗА ПРЕПОРОД СРБИЈЕ – ПРОФ. ДР СЛОБОДАН КОМАЗЕЦ 186  

РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ 55  

Републиканска странка – Republikánus párt – Никола Сандуловић 131  

СРПСКО РУСКИ ПОКРЕТ – СЛОБОДАН ДИМИТРИЈЕВИЋ 200  

РОМСКА ЛИСТА СРБИЈЕ 33  

Борко Стефановић – Србија за све нас 190  

ДИЈАЛОГ – МЛАДИ СА СТАВОМ – СТАНКО ДЕБЕЉАКОВИЋ 50  

ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ 250  

Београд, 10.04.2016.                                                                                                          Др Љубомир Т. Грујић                                                                                                                                                              Џона Кенедија 31/15                                                                                                                                                              11070 Београд                                                                                                                                                                         http://www.ssssseternal.org  


Др Љубомир Т. Грујић, некадашњи редован професор Универзитета у Београду, сада у пензији

ТРЕБА ДА ГЛАСАМ! ЗА КОГА?

2016-04-12 11:07:38

 

Објављено на: Треба да гласам! За кога? и на: Треба да гласам! За кога?

 

НАРОДУ: ТРЕБА ДА ГЛАСАМ!

СВИМ ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА: ЗА КОЈУ ОД ВАС?

Србија побеђује

ако ни једна до сада владајућа странка

од сада више њоме не влада

 

Треба да гласам

Свако од нас, држављана Републике Србије, има право да гласа. Да тајно гласа. Да слободно гласа. Да једино Бог и гласач знају за кога је гласао. Глас свакога подједнако вреди и утиче.   

Свако право повлачи одговарајућу обавезу.  Моје право да гласам повлачи обавезу да гласам.  Ја сам појединац који са свим осталим држављанима Републике Србије представља извор и носиоца њеног суверенитета.  Ми, сви заједно, смо њен суверен. По вољи народа она треба да буде демократска држава. Све записано у Уставу. Избори треба да искажу слободан став већине њених држављана. Гласањем испуњавам своју обавезу да се утврди тај став.  

Садашњи властодршци су после првог изборног груга 2012. громогласно тврдили и износили разноразне доказе о великој крађи гласова. Обећали су да ће то све да разјасне и санкционишу ако дођу на власт. Власт је велика сласт кад нема одговорности. Они су заборавили на ту своју обавезу народу. Они су тада добили, у сред гласања, већ око 16 часова, честитку из Брисела да су победили! Зато сада многи сматрају да ће и ови избори бити намештени, да ће бити много лажних гласова, да ће бити објављен резулта како западне владе одреде. Могућа је крађа гласова, али највише до 15%. Многи се сада жале на изборни Закон. Закаснили су. Не може он да се мења у току изборног процеса. Нисмо га променили на време. Сада смо обавезни да га поштујемо. Републичка изборна комисија је обавезна да обезбеди јаван рад сваког бирачког одбора. Све време. Јавност се постиже тако што ће њихов рад бити јавно сниман, и што ће јавно објавити резултат гласања на том изборном месту одмах по утврђивања тог резултата.  Ово гласање није ништа нелегитимније него било које друго од 1945. године до данас.  

Проблеми се не решавају звиждањем, ударањем у шерпе, лонце, клепетањем, или чак батином, пушком, у руљи.  Тада ни један појединац не сноси личну одговорност. То не води добру. То је рушилачки прилаз. Нама је то непотребно. Превише је тога било. То омогућава многима непријатељски расположеним према Србима и Србији да подстичу њено рушење, а и да изазову теже сукобе, можда и грађански рат. Апсолутно сам против тога.  

Ако не гласам или ако гласам тако да све прецртам, ако поднесем неважећи листић, онда и нежељено подржавам странку која је сада на власти. То подржавање је нежељено јер да желим да је подржим гласао бих за њу. Својим негласањем или подношењем неважећег листића онемогућавам да се добро утврди став већине народа.  Онда препуштам другима да у моје име одлучују о мојој судбини, о судбини моје породице, народа и државе. Зашто то да урадим?   Закључио сам да треба да гласам. Гласаћу. За кога?

Ни за једну до сада владајућу странку

"Народ који бира корумпиране, лажљивце,  

лопове и издајице није жртва. Он је саучесник"

Џорџ Орвел  

Обећавали су нам, вођство КПЈ/СКЈ, од 1945. до 1990. светлу будућност. Ова садашњост је та обећавана светла будућност.  

Од 1991. до 1999. самовољно су владали СПС и ЈУЛ, касније им се придружила СРС. Њихова вођства и вођство СПО су се бусали и заклињали у свој патриотизам. Викали, драли се да би народ убедили у своје херојство. Исмевали су оне који су се залагали за мирнодопско решавање по Уставу. Нису захтевали да савезни државни врх поштује Устав, да председник савезне скупштине њу сазове. Одбацили су да поштују савезни Устав. Председник Савезне скупштине је није сазвао да би Скупштина решила питање како да се остваре уставна права народа на самоопредељење и на отцепљење. Савезни руководиоци су лагали народ да по савезном Уставу постоји само право на самоопредељење ДО отцепљења (чак је то "Печат" тврдио и 2011. године и одбио да објави исправку!).  Председници република су одбацили Савезну скупштину-једино меродавну да решава државни проблем: како да југословенски народи остваре своја уставна права на самоопредељење и на отцепљење, на којима се заснивао Устав СФР Југославије и она сама (видети на: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/UstavSFRJ1.14170338.jpg или овде у додатку). Та основа Устава СФРЈ и саме СФРЈ није давала ни једно од тих права републикама. Руководство Србије је прихватило мангупско узурпаторско властодржачко надмудривање председника република како да реше проблем без поштовања Устава државе.  Обратило се странцима за утврђвање ко има право у СФРЈ на самоопредељење и отцепљење, уместо Савезној скупштини и/или Уставном суду СФРЈ. Тиме се оно безразложно и неоправдано обавезало да поштује и спроводи противуставно тумачење Устава које је дао Бадинтеров арбитражни комитет потпуно игноришући напред наведену основу тог Устава и саме државе СФР Југославије. Руководство Србије је залуђивало Србски народ у Хрватској - у Крајини, а и у Босни и Херцеговини, да организује референдуме на основу уставног права, али супротно ставу Бадинтеровог комитета усвојеног у иностранству као једино меродаван став. Створили су страним владама подлогу да Србе и Србију потпуно неоправдано оптужују за агресоре, за злочинце, које треба или променити или уништити. Вршили су званично, било присилно било добровољно, мобилисање младића Србије да се боре на фронтовима ван Србије без објаве ратног стања у СФРЈ. Они, који су се такмичили ко ће више младих добровољаца да пошаље на фронтове у земљи у којој није било објављено ратно стање, они су и сада председници политичких странака или врховних државних органа. Хоће и даље да владају народом. Младићи Србије су слати да се боре зато што Државни врх СФРЈ (Председништво, Савет федерације, Савезна влада, Савезна скупштина) спречава, спутава, савезну војску да испуни своју уставну обавезу: да заштити народ и државу. Обећања Србима у Крајини, која су им давали ради њихове подршке на изборима у Србији, су изневерили у одлучујућој ситуацији. Дошло је до масовног егзодуса протераних Срба из Крајине. Преко 300.000 невиног становништва. Колики је број младих Срба који су се узалуд борили за очување Републике Србска Крајина?  Наметнули су санкције Србима у Босни и Херцеговини зато што се они нису повиновали захтеву Председника Србије. Ту своју епоху су обогатили прихватањем 1998. да се повуче тешко наоружање с Косова и Метохије да би умилостивили тужитеља. Тиме су погазили реферндумску одлуку народа из марта те године. Нису умилостивили агресора. Убијао је кога је год могао. Уништавао је што год је могао. Тровао је све што је могао. Нашу земљу, воду, ваздух, наш народ. Лажима је тровао своје народе. Пропагандом, која је надмашила Гебелсову, тровао је друге народе против нас. После 78 дневно-ноћног злочиначког бомбардовања су прихватили по наређењу свог врховног команданта и председседника Републике, што је озаконила његова Народна скупштина, у свечаним пуковничким или генералским униформама противуставни Кумановски споразум као почетак предаје војске и државе и увођења окупације.  Понизили су цео народ и све борце који су бранили народ и Отаџбину достојно наших предака. Започели су распродају државне имовине (поште) без сагласности народа. Њихова одлика је самовоља и непоштовање народне воље, одбацивање Устава, и комунистички (олигархијски) материјализам. Завршили су 29.09.2000. године ипак оправданом судском пресудом агресорима за злочине учињене неоправдивим бомбардоавњем (http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_09_21presuda_nato-sr.82151316.pdf).  

Дошли су потом, 2000. године, други, ДСС, ДС, СПО, ЛДП, ЈС, касније и СПС, ПУПС, од којих су већина васпитавани у истом духу комунистичког материјализма. Њега су, као напреднији од претходних, заменили империјалистичким (олигархијским) материјализмом заклињући се у демократију. Прогласили су себе демократама. Обећавали су слободу, демократију, напредак, као што је КПЈ обећавала 1941-1946, која је државу примила без дуга, а 1980. је имала државни дуг од 40 милијарди долара. Наставили су да задужују државу страним кредитима. Одмах су поништили ту судску пресуду од 29.09.2000. године.  Наставили су, без одговорности, без сагласности народа, самовољну распродају државне и друштвене имовине, и да гасе и оно мало индустрије што је било преостало. Све самовољно и противуставно. Ослобађали су злочинце над Србима.  Распродавали су војну имовину. Уништавали одбранбену способност наше војске. Демобилисали су и обезвредили способне и окаљене официре.  Омогућили су распродају скоро свих природних извора и добара без сагласности народа. Кредите нису користили за подизање производње, већ за јачање полиције и жандармерије како би народ држали у покорности да се не супротставља њиховим самовољним противуставним деловањима. Наносили су све већу срамоту народу и држави, на пример доношењем Декларације о Сребреници и војно-техничким споразумом са САД. Председник Републике је својевољно, у иностранству, одбацио став Народне скупштине и у договору са странцима заузео, у име Републике Србије, супротан став. Прерогативе Уједињених Нација је пренео на Европску Унију. Самовољно, противуставно, су у име Републике Србије поднели пријаву за њено учлањење у Европску Унију и потписали економско-цариснки споразум. Почели су да преносе, супротно Уставу, државна својства шиптарској терористичкој организацији УЧК на Косову и Метохији. Њихова одлика је такође самовоља, непоштовање народне воље, одбацивање Устава, и империјалистички (олигархијски) материјализам. Обмањивали су народ.  

Потом, 2012. године, су неке од њих заменили садашњи властодршци из СНС, а остали су СПС и ПУПС у власти. Они су се заклињали да ће се борити за ослобађање Косова и Метохије, и понављали под  јавним заклетвама пароле о слободи, демократији, рашчишћавању с тајкунима,... Одмах по устоличењу на власти су почели све супротно ономе што су говорили до избора. Највећа превара једне власти у нашој историји. Одмах су се потпуно повиновали лажима о Србима и Србији. И све се дубље њима клањају. Прихватили су лаж да смо ми изазивачи рата. Прихватили су лаж да смо геноцидан народ, да смо геноцидна држава. Да би се лично заштитили суда у Хагу, обећали су да ће све захтеве окупатора да извршавају. Хвале се да су сада поштовани у иностранству. Јесу поштовани онако како господар поштује свог потчињеног покајника оптуженог за грехе.  Прихватили су да окупатор отима све јаче наше срце и нашу душу Косово и Метохију. Помажу прогањању Срба, стотине хиљада Срба, преко 300.000 Срба из њихових домова и имања с територије Косова и Метохије, што са прогнаним Србима из периода 1995. - 1999. чини преко 600.000 прогнаних невиних људи досељених у део Србије ван Косова и Метохије. Наши властодршци су се утркивали, и све више се утркују, како ће да задовоље растуће прохтеве окупатора. Уништили су нам војску способну за одбрану.  Сада је уздижу за ратовање против других ван Србије. Уништили су нам индустрију. Уништавају и пољопривреду. Омогућавају странцима да купују за буд зашто сва добра која су нам Бог и природа дали на чување и која су наши очеви и дедови чували и нама оставили. Странци нам намећу лажну историју. Наше власти је прихватају. Прихватили су  универзитетски образовни систем који одговара страним потребама и тиме школовање наше деце подредили захтевима за рад у иностранству. Све то спроводе и хвале се. Захтевају да се променимо, јер они су се променили. Нису више бусаџије. Сада су кусаџије свега онога што им окупатор наложи.  Обманули су нас као ни једна досадашња власт. Шта више, и сада, у току ове изборне кампање, нас безочно обмањују. Јавно. Преко медиа, преко јавног ТВ сервиса.  Погледајте сам РТС и њихов прилог који се завршава речима "Србија побеђује" што је слоган владајуће странке. Избегавају то да кажу у тој емисији. Покушавају опет да преваре народ. Том емисијом народу уносе мисао да треба да гласа за странку која гарантује да "Србија побеђује". Како може Србија да побеђује ако се одрекне себе, што они захтевају? Како може Србија да побеђује ако не успе њих да уклони из власти? Онемогућавају да друге странке то објасне народу. Немилосрдно користе државне институције, положаје и средства за своју предизборну кампању. Превазишли су сваку досадашњу информацијску тортуру. Не износе податке о својим годишњим приходима од последње године пре доласка на власт до данас.  Не износе податке о задужености државе у време када су дошли на власт и данас. Не износе податке на шта су утрошили сваки добијени кредит. То не спомињу.  Били су обећали да ће то бити јавно доступно народу. Нису спремни да народу положе рачун за све што су радили од доласка на власт до сада. Продубили су самовољу претходних узурпатора владајућих положаја. У ком проценту су смањили своје плате кад су пензионерима самовољно отели део зарађених пензија? Сада се захваљују пензионерима што се нису бунили. Те генерације се не буне. Њих је умртвила Титова КПЈ/СКЈ као једина дозвољена странка у држави. Несаглашавање с њом се кажњавало. Супротстављање њој је награђивано робијом или смртном казном. Зато су те генерације умртвљене.  Помирљиве. Те генерације су трпељиве само да не би на њихов отпор властодршци изазвали рат: "На власт смо дошли с пушком, само с пушком можете да нас смените с власти.". Председник Владе је поручио радницима да могу да протестују колико год хоће, да могу да уђу у просторије Владе и да све поломе, разруше, али да они неће променити своју политику. Њих штите полиција и жандармерија плаћени од кредита из иностранства. Они ни не могу да промене своју политику. Имају обавезе према кредиторима да је наставе.  

Сви они, који нам владају од 2004. године до данас, не спомињу своја кршења Устава, нити своја кривична дела, због којих је од Уставног суда тражено, с доказима, да им забрани рад: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2016_02_26LTGbezJMBG_URL.56132003.pdf  

Њима је потребно да остану владајућа странка с већином посланика у Народној скупштини да тврде да су добили народно саглашавање са свим њиховим противуставним деловањима и кривичним делима. То треба да им омогући да све то прогласе уставним и законитим, и да онда, ради усклађивања с Уставом њега мењају у том смислу. Тај смисао је да се њиховим новим Уставом држава одреди без Косова и Метохије. То је и смисао њиховог захтева да треба као народ да се променимо. Ако у томе успеју - успели су да више нисмо Срби, Србкиње, већ њихови изроди, отпадници. Ко у свету воли, цени, поштује такве? Нико. Једино их прихвата за своје слуге.  То је светла будућност коју они припремају нашој деци. Ту нашу децу хоће да васпитавају да је хомосексуализам природна, Богом дата, појава.  Тако се убрзва уништавање србске породице, Србског народа, потпуно нестајање Срба и на Балкану и завршава тај хиљадугодишњи процес искорењивања Срба из северне, западне и јужне Европе. То треба окупаторима да олакша да искорени, по њиховом плану, потомке стародревних Срба и у источној Европи - Русе.  То није геноцид, то није холокауст? То је једноставно истребљивање свих потомака стародревних Срба! Ми то треба свесно, добровољно и драговољно да прихватимо, подржимо. Да учествујемо својом вољом израженом на овим изборима подршком њима. Ја не могу то да чиним.  

Зато не могу да гласам ни за једну странку која је до сада била на власти.  

За кога да гласам од вас који нисте били на власти или у власти?  

Да бих знао зашто да гласам за неког од вас који нисте били до сада на власти или у власти треба да видим ваше јасне јавне одговоре на следећа питања шта бисте и како радили ако бисте дошли на власт или били у власти:  

1.       Хоћете ли се борити да се у целом свету сазна и поштује истина да су право на самоопредељење и право на отцепљење у СФР Југославији по њеном Уставу из 1974. године имали једино југословенски народа, а не републике, да су на тим правима саздани и тај Устав и сама СФР Југославија и да се о тој истини предаје у нашим школама и на факултетима?  

2.       Хоћете ли се борити да се у целом свету сазна и поштује истина да Срби и Србија нигде нису започели рат у СФР Југославији већ да су били принуђени да се бране и штите од понављања нацистичких злочина над њима из доба Хитлерове окупације 1941 - 1945?  

3.       Хоћете ли тражити ратну материјалну одштету нанету Републици Србији НАТО бомбардовањем 1999. године да буде исплаћена, најправилније у току 78 дана, најдуже годину дана?  

4.       Хоћете ли тражити ратну војну одштету нанету Републици Србији НАТО бомбардовањем 1999. године тако што ће све окупаторске, стране, оружане војне јединице (све које нису одређене Саветом безбедности) напустити територију Републике Србије одређену њеним Уставом, такође најправилније у року од 78 дана, најдуже за шест месеци?  

5.       Хоћете ли тражити ратну моралну и хуману одштету нанету народу Републике Србије њеним демонизовањем заснованом на гнусним лажима и убијањем њеног невиног цивилног становништва НАТО бомбардовањем 1999. године?  

6.       Хоћете ли захтевати од Савета безбедности да безусловно обезбеди испуњење свих одредби његове Резолуције 1244 (што укључује потпуно разоружање свих шиптарских оружаних јединица и васпостављање суверенитета Републике Србије на Косову и Метохији, безбедан повратак прогнаних тамо, безбедан миран живот и слободно кретање свих, повратак свих имања њиховим власницима, а тиме и Српској православној цркви, на Косову и Метохији,....)?  

7.       Хоћете ли повратити суверенитет и самосталност, независност, Републици Србији пре свега ослобађањем од диктата страних влада и од њиховог учешћа у раду наших државних органа?  

8.       Хоћете ли се борити за васпостављање суверене и самосталне државе остваривањем јединствености територије, правног, електро-енергетског, информацијског, тржишног, просветног, војног, саобраћајног, језичког, ... система свим мирнодопским средствима, поступцима и процесима, заснованим на Уставу, Повељи УН и Резолуцији СБ УН 1244?  

9.       Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању противнародне и противистините  Декларације Народне скупштине о Сребреници?  

10.   Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о замрзавању (све док ЕУ не испуни своје обавезе према Србима, Републици Српској, Републици Србији, а тиме и према својим народима, износећи им истину о нама и дајући нам ратне одштете изнете у тачкама 3. - 5.) / о укидању (ако ЕУ не испуни те своје обавезе према нама) самовољне противуставне пријаве у име Републике Србије за њено чланство у Европској Унији?  

11.   Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању противуставне Резолуције Народне скупштине од 13.01.2013. којом је сва државна власт на Косову и Метохији предата шиптарској терористичкој организацији УЧК?  

12.   Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању противуставног Бриселског споразума којим је продубљено одвајање Косова и Метохије од осталог дела Републике Србије?  

13.   Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању самовољне противуставне одлуке да се ингеренције Уједињених Нација на Косову и Метохији пренесу на Европску Унију?    

14.   Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању споразума ("СОФА") о војно-техничкој сарадњи са САД и о укидању закона о том споразуму?  

15.   Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању свих споразума с НАТО-ом (од "Партнерства за мир" до "ИПАП"-а) и одговарајућих закона?  

16.   Хоћете ли здруживати, уједињавати, Републику Србију и/или њену војску у државни и/или војни савез с другом државом и/или војском без референдумске сагласности народа?  

17.   Хоћете ли прекинути задуживање Републике Србије без референдумске сагласности народа?  

18.   Хоћете ли забранити распродају странцима природних извора и добара као што су: земља, шуме, рудници, водни извори, реке, језера, бање, и повратити противуставно распродато?  

19.   Хоћете ли забранити продају власништва странцима над свим организацијама од општег значаја (нпр.: Железница Србије, Телеком, Електропривреда Србије, организације за производњу и/или продају хране и воде; водне, копнене и ваздушне саобраћајнице)?  

20.   Шта ћете учинити за ослобађање од привредне окупираности, за развој домаће производње засноване на природним изворима, за домаћи научно-истраживачки развој наше привреде?  

21.   Шта ћете учинити за увођење и развој просветног и научно-истраживачког система за домаће потребе, као и за развој оригиналне домаће уметности, културе уопште, засноване на нашим оригиналним уметничким, општим културним, традицијама?  

22.   Шта ћете учинити за стварање нових законских могућности за отварање производних капацитета, постројења,  на пример давањем кредита с ниском каматом (нпр. 1%) сваком ко испуњава услове, младима до 30 година без камате с повољним роком отплате, а људима од 30 до 35 година с минималном каматом (нпр. 0,5%) и повољним условима отплате, али и с јасном њиховом обавезом према држави и народу.  

23.   Које стимулативне законске одредбе и услове ћете увести за повећање запослености, посебно младих, и за заустављање одлива младих, за јачање породице, за помоћ породиљама, за помоћ породицама с децом а с ндеовољним приходом по члану породице, и за заустављање демографског пропадања Србског народа?  

24.   Какву ћете увести законску заштиту радника од беспоштедне експлоатације и од неоправданих отпуштања и мотивисати их за квалитетан рад, као и за мотивисање послодавца да запошљава добре раднике на дуже време или и трајно?  

25.   Хоћете ли увести строг закон да сваки послодавац мора да за своје запослене на време уплаћује за њихово здравствено и пензијско осигурање?  

26.   Хоћете ли увести референдумско одлучивање о фиксираном односу између највише и најниже плате тако да: - у државним организацијама и институцијам то буде фиксирани однос између највеће плате у свима њима (плате председника Републике) и најниже плате у Србији, - у свакој недржавној организацији и институцији то буде фиксирани донос између највеће плате и најниже плате у њој?  

27.   Хоћете ли увести строги закон за производњу здраве хране, те за забрану ГМО производа и ГМО хране?  

28.   Хоћете ли увести строги закон за забрану популарисања, пропагирања, педофилије и хомосексуализма?  

29.   Хоћете ли усвојити строге законе за забрану велеиздаје, издаје, понижавања Србије, за крађе и корупције?  

30.   Хоћете ли донети строг закон за забрану уцене, силеђијства, тероризма?  

31.   На основу чега могу да вам верујем да ћете се борити за остварење ваших ставова које сада заступате у предизборној кампањи?

Надам се да ћете својим јавним одговорима објављеним на вашем ипростору ("сајту") на ова питања да помогнете не само мени већ и свакоме ко жели да сазна ваше ставове да би извршио добар избор на гласању 24. априла ове године.  

Београд, 02.04.2016.                                                                                                          Др Љубомир Т. Грујић             Додатак:  Почетак прве реченице Устава СФРЈ из 1974.                                            Џона Кенедија 31/15                                                                                                                                                               11070 Београд                                                                                                                                                                          http://www.ssssseternal.org    


Др Љубомир Т. Грујић, некадашњи редован професор Универзитета у Београду, сада у пензији

Предлог Вама као потписнику: значај обавештавања других о овој петицији

2016-02-29 10:37:32

29 02 2016

Добар дан Вам желим!

Сваки потпис је врло важан. Зато Вам предлажем да све с којима сте у вези преко интернета обавестите о овој петицији.

Уставни суд ће вероватно покушати, као и до сада, да неким формалним разлогом не прихвати предлог. Међутим, велики број потписника ове петиције би му дао до знања да је народ спреман да преузме да влада директно. То је уставно право народа као суверена Републике Србије (члан 2 Устава). Ситуација када све врховне државне институције делују противуставно и када се Уставни суд оглашава да је ненадлежан да размотри њихова политичка акта иако Уставни суд истовремено прихвата да та противуставна политичка акта (А НЕ УСТАВ) буду основа, "подлога", за нове законе и друга општа акта, онда је настала ситуација у којој народ треба да преузме власт, или да се потпуно преда и своју децу да преда њима на милост и немилост. Таква је ситуација око 90% сада остварена. Ако Уставни суд одбије овај Предлог да забрани рад ДС, СПС и СНС, онда је таква ситуација остварена 100%.

Пошто се народ тешко организује, онда када народ почне да преузима власт најчешће је то силом. Код нас би то изазвало незампаћено крвопролиће с потпуно непридвидљивим исходом. Зато покушавамо да освестимо Уставни суд да спречи то и, одговарајући својој основној обавези, да штити уставност, законитост, људска права и слободе (члан 166 Устава) примора да се сви државни органи и све странке повинују Уставу и закону (члан 2, члан 3 и члан 5 Устава). Да би Уставни суд то постигао треба да забрани рад ДС, СПС и СНС. Да би Уставни суд то схватио и прихватио треба што већи број људи да потпише ову петицију. Зато Вам предлаже да о њој обавестите све с којима сте у вези преко интеренета.

Хвала на пажњи.

Љубомир Т. Грујић


Др Љубомир Т. Грујић, некадашњи редован професор Универзитета у Београду, сада у пензији



Podeli ovu peticiju

Pomozite da ova peticija dostigne više potpisa.

Kako promovisati peticiju?

  • Podelite peticiju na zidu vašeg Facebook-a i u grupama koje su relevantne za temu vaše peticije.
  • Dodđite u kontakt sa svojim prijateljima
    1. Napišite poruku gde objašnjavate zašto ste potpisali ovu peticiju, pošto je verovatnije da će je ljudi potpisati, ako razumeju koliko je važna ova tema.
    2. Kopirajte i zalepite veb adresu peticije u svoju poruku.
    3. Pošaljite poruku koristeći e-poštu, poruke, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.