Бесплатно студирање само за држављане Републике Србије

Позивају се сви студенти, они који ће то бити, родитељи, баке и деке, сви они који брину о овој земљи и о овом народу. Драги сународници, колеге студенти, верујем да се многи од вас брину да ли ће наредне године остварити право на буџет, право на исхрану у мензи, право на дом, стипендију или кредит. Ја сам три године бринуо о томе, и ево коначно бринем последњи пут, барем што се мене тиче.
Свих ових година имао сам одгоман трн у оку који се зове несавесна држава. Наиме, како што и видите из наслова петиције цињ ми је да се прикупи што више отписа овим путем и преда Министарству  Просвете са надом да ће беплато школовање и повластице које иду студентима бити загарантовани најпре држављанима Републике Србије па тек онда нашим драгим комшијама. Верујем да ће се многи сложити да није уреду да наши држављани у сопственој земљи, у земљи где ће већина нас остати и плаћати не само порез, већ још милион стрвари, буду самофинансирајући студенти и да изнајмљују станове, не зато што нису моги да скупе потребне бодове, већ зато што им странци заузимају та места. О којим странцима говорим? Говорим о људима који су били део бивше СФРЈ и који идаље само у Србији имају све привилегије. Бојим се да нико ништа у скорије време неће предузети па сматрам да је моја дузност да крене први. Наиме студентски домови су пуни Црногораца, Босанаца, Хрвата, манје више Бугара, Словенаца...који се бесплатно школују и остварује привилегија држављана Републике Србије. Да се разумемо, нема апсолутно ништа против Црногораца, Босанаца, Хрвата и осталих људи било које националности, чак штавише имам доста пријатеља међу њима, али једноставно сматрам да би реформа била неопходна. На овај начин, осим што би земља уштедела, јер је наших студената можда око 50%, могла би коначно да крене да улаже у модернизацију универзитета у Србији.

Да не бих дужио са причом, верујем да је свима јасно о чемју се ради у овој петицији, тако да верујем да ће сви они који се брину за своју будућност, за будућност своје браће, сестара, деце, унука и рођака, потписати ову петицију.  Чак и ако ова петиције не успе верујем да ће пробудити многе и да ће се запитати ''да ли је уреду да ја поклањам онима који ме на очи пљачкају и лажу'?''