Da Timoti Džon Bajford dobije ulicu sa svojim imenom u Beogradu

Timoti Džon Bajford ostaće upamćen kao Englez koji je napravio najbolje srpske TV serije za decu - "Neven", "Poletarac", "Babino unuče"... Dobitnik je Povelje Zmajevih dečjih igara 2011. godine, a početkom 2013. godine dobio je nacionalnu penziju Srbije. Bajford se godinama borio sa teškom bolešću. Bajford je rođen 1941. godine u Salisberiju u Engleskoj, a karijeru je započeo radeći za dečji program BBC. Za dokumentarac "I Want to Be a Showjumper" ga je nagradila BAFTA 1969. godine, a dve godine kasnije se preselio u tadašnju Jugoslaviju, gde se oženio i ostao do kraja života. Bajford je u Srbiji ostavio dubok trag radeći na dečjim programima, prevođenju i predavanju engleskog jezika. Bajford je veći deo radnog veka u Srbiji proveo sa statusom stranca, a državljanstvo je dobio tek sa 65 godina. 

Beograd i Srbija (a, iskreno govoreći i sve ex-yu zemlje) izgubili su velikana. Kao glavni grad, Beograd  bi bio još lepši da ga krasi ulica koja bi nosila ime po ovom čoveku! 


Miloš Cvetković    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Miloš Cvetković da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook