SRBIJA PROTIV RIJALITI PROGRAMA (re-aktivirana peticija)

SRBIJA PROTIV RIJALITI PROGRAMA (re-aktivirana peticija) / Saopštenja / CLANAK: Nista od peticije ! / Komentari

Glas razuma
Gost

#1

2015-09-03 19:31

Pokusavaju da narod destabilizuju i demoralisu, da odustanemo! Sve je moguce ostvariti. Mi se ovde i borimo za promenu zakona a do razmatranja mora doci kada se sakupe pravno validni potpisi. Prema tome, guramo dalje. I ovo sto smo postigli je odlican rezultat a tek dolazimo na ono pravo!
Ne postoji drzava koja je jaca od naroda ali taj isti narod mora biti SLOZAN! Bez toga nema nacina da se ostvari zadat cilj!

Пролазник

#2

2015-09-03 20:11

Па нормално. Немојте да вас то обесхрабри. Пре свега треба узбунити јавност. Па ће на крају можда доћи и до промене закона. Није то ништа страшно. Закони се доносе и закони се укидају.

Петицију треба да упутиш народним посланицима. Њихов је посао да доносе законе. Ако неће да промене закон - нека јваности образложе зашто неће. Значи ли то да им се оваква медијска ситуација свиђа? Врло добро, онда ћемо на наредним изборима знати за кога да НЕ гласамо.

Даље, може да се уради предлог закона, сами грађани могу да предложе закон. Додуше, опет морају да га изгласају ови посланици што сада седе у Народној скупштини... Али нема везе, ако неће, нека објасне зашто неће.

И сама Влада може нешто да учини, подзаконским актима и слично.

Ово је борба која, по природи ствари, мора бити дуготрајна.

Само наставите да сакупљате потписе. Ако их буде дупло више, ако добаци до пола милиона - то ће бити чињеница која је тешка за игнорисање.

Мрко, па да ли је могуће да ти се до сада није јавио нико озбиљан, нико ко заиста зна како се ове ствари раде? Неки правник, социолог, политиколог, стручњак за односе са јавношћу?


Gost

#3 Re:

2015-09-03 21:06

#2: Пролазник -  

 Javio se jedan stariji covek, rekao je da ce uzeti da se pozabavi svim tim stvarima i da to dobro prouci i pripremi!


Gost

#4

2015-09-04 01:18

Volja gradjana se moze ostvariti kroz ustavom zagarantovano pravo o nardnoj inicijativi i referendumu. Po Ustavu RS za takvu akciju je potrebno 30.000 potpisa drzavljana RS. Nakon toga Narodna skupstina je u ZAKONSKOJ obavezi da to pitanje stavi na dnevni red, i to kao prioritetno. Oni pravno nisu obavezani da za njega glasaju ali jesu MORALNO i POLITICKI. Narodna inicijativa se moze predati sa definisanim ciljem: zabrana ili ogranicenje navedenih programa, ili u vidu unaprijed napisanog zakona koji ce Narodna skupstina glasati i izglasati VECINOM svih poslanika (50%+1 poslanik, ili 226 poslanika). Ukoliko se iz nekog razloga Skupstina oglusi o ovu inicijativu moze se aktivirati Ustavni sud ili neka nadnacionalna tijela.

Pozdrav i srecno

Gost

#5

2015-09-04 04:35

Moze se peticijom uticati na poslanike. Taj novac sto daju tim ljudima svakodnevno moze da se ulozi u pametne, edukativne emisije i da se iste plate (iovako kykaju da nemaju a cim da plate)

Gost

#6 pritisak na RRA

2015-09-04 07:28

Za pocetak, dok se ne organizuje potpisivanje na ulicama - MASOVNO PRIJAVLJIVANJE NEPRIKLADNOG SADRZAJA na sajtu RRA! Ajmo dve hiljade prijava dnevno!!

 

Dva su pravca: prijavljivanje RRA i skupljanje potpisa za skupstinsku proceduru


Gost

#7 VERA PROKIĆ

2015-09-04 08:19

MOŽE, MOŽE, OVO JE ITEKAKO DOBAR NAČIN DA SE KRENE-PRITISAK, PRITISAK, UPRAVO DA SE POKRENE IZMENE ZAKONA!! OVO SU SVE  PRITISCI NA NAS DA ODUSTANEMO. E PA NE ODUSTAJEMO!!!

LjubisaMatic

#8

2016-05-20 10:11

tu-tu-tuuutuuuuu, i naravno celokupan repertoar balkanskih pogrda i psovki. Ne da treba ukinuti, nego treba sve uraditi i predstaviti javnosti da je ovo bolest koja zahvata i neduzne i od njih stvara pogresne ljude.