Uvesti porez Crkvi

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Uvesti porez Crkvi

KAMARAT
Gost

#1

2013-05-08 22:07

NE  CRKVI NEGO SVIM SVESTENICIMA ,KOJI OPLJACKASE NAS BEDNI NAROD OD BOGA NASLI STO IM SLEDUJE...LOPOVI!!!!

Boris Ninic
Autor peticije

#2 Re:

2013-05-27 07:16

#1: KAMARAT -

To se i podrazumeva.  Porez na imovinu i usluge.  Dodacu ja u opisu kasnije sto je vise moguce informacija. Samo lepo da srocim.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2013-05-27 07:22


Soka

#4

2013-05-28 23:18

Da plaćaju porez,da se do sada utvrdi poreklo imovine i sve što je nezakonito stečeno da se oduzme.Da se izdržavaju od svog rada ili poreza kojeg bi plaćali vajni vernici a ne SVI građani!!!

Gost

#5

2013-05-29 05:47

Ne treba niko da bude stavljen iznad zakona.
Y

#6

2013-05-29 10:24

Borise, pokusaj da nadjes sponzore za peticiju, pa da broj potpisnika peticije poraste i postane znacajan. Pozdrav.
Boris Ninic
Autor peticije

#7 Re: ok

2013-05-29 10:27

#6: Y -

Potrudicu se naravno.  Mogu moje iz stranke da pitam. :)


Gost

#8

2013-05-29 11:50

Zašto bi oni bili povlašćeni a vidi se kakva kola voze. Gde je tu zavet na siromaštvo? Pa takve licemere bih ja ostavio bez ikakvih prihoda. Pametno su radili komunisti...čim su ovi osetili pare i moć odmah su se osilili

Gost

#9

2013-05-29 23:10

ko klati ima i da plati...

Gost

#10

2013-05-31 05:58

umesto zamrzavanja ...
GS

#11 Predlog

2013-06-02 21:06

Zapravo imam bolji prijedlog - umjesto da uvodimo negativnu, da imamo negativan stav, bolje je da uvedemo pozitivnu i trazimo da se svima spuste porezi na nivo koji "placaju" vjerske organizacije!

Gost

#12

2013-06-04 16:11

Sektaši jedni
Reformatski sveštenik

#13 Sveštenik

2013-06-06 09:07

Pravično je da se pokrene jedna ovakva peticija kad imamo stanje da ona institucija koju biste oporezovali po izvornoj ulozi ne bi trebalo da je oporezovana ali je sve uradila da se kao institucija postavi u ulogu da je za oporezovati.
Da pojasnim: da je crkva i dalje Crkva, a ne "javni usluzni servis građana", onda ne bi trebalo da se oporezuje - jer bi u tom slučaju stvarno zivela samo od donacija pojedinaca (!!! ne vladara !!!).
Ali, tu je i pitanje oduzete imovine crkve koju je drzava - društvo bespravno koristilo 60 godina. Ne slazem se sa tim da crkvene opštine kao vlastele gomilaju imanje - jer su one to imanje dobile da bi iz njene koristi vršile dijakonijski rad. Ali kad je imovina oduzeta, crkvene opštine same sebe su jedva mogle da odrze. A za 60 godina neko drugi je ubirao plodove njihove imovine.
Sve se na kraju svodi na jedno pitanje crkva ostaje ili postaje Crkva kad sa svetovnim dobrima barata na način kako je to Isus opisao. Verujte mi, da se crkve drze Isusove reči, ne bi tu bilo šta da se oporezuje.
BIKI

#14 B

2013-06-06 19:57

увести порез на антисрпску организацију ЛДП

Gost

#15

2013-06-17 17:19

Parazitima koji ničemu ne doprinose, a imaju neverovatno visoke i nikom poznate prihode, koje skoro da otimaju od naroda i žive kao posebna država u državi - prodajući maglu - treba ih se oporezovati i uvesti PDV, kao svakom drugom, koji prihoduje.

Gost

#16

2013-06-17 21:46

Krajnje je vreme. A sto se tice i vernika mogu slobodno da pomognu svoju crkvu. Zasto bih ja placao nesto sto me se ne tice, pritom SPC me proklinje i zeli da nestanem. Ne zanima me ta organizacija, prema tome ne zelim ni da me kosta.

Gost

#17

2013-06-29 07:05

Kamo srece da se ova peticija uvazi i ostvari!

Gost

#18

2013-06-30 07:48

Samo mafija i crkva ne placaju porez drzavi.vreme je da se to promeni...
iz glave

#19 iz glave

2013-11-08 08:08

Srbiju uništava do srži korumpirana i do srži izdajnička vlast koju 1/3 Srba nadajući se mrvicama podržava glasanjem, a 2/3 mudrosera ćutanjem i zabijanjem glave u pesak. Crkva je samo odraz tog društva, tako da uvođenjem poreza bi samo nastavili po planu okupatora da nas satre do biološkog nestanka. ZATO NE EU -> DA SRPSTVU
Gost

#20 Gost

2013-11-10 20:19

Evo jedna zanimljiva racunica svim potpisnicima ove nebuloze:
- Crkva PLACA porez na sav prihod od recimo prodavnica gde prodaje svece, cvece, ikone, kandila, brojanice, knjige i ostalo. Dakle, ako stampa knjige, ako prihoduje, to sve prolazi krosz knjigovodstvo i porez se placa drzavi. No, ono sto drzava i vi svi zelite jeste da se oporezuju prilozi koje Crkva dobija svakoga dana. Prilog je nemoguce oporezovati jer je prakticno poklon u dobrotvorne svrhe samo sto je primalac Crkva! Zatim, neko pomenu korupcija u svestenstvu... pa da li vi citate sta pisete??? Kakva crna korupcija?!? Svestenici koji imaju cenovnik, zaista ne smeju tako profilisati ono sto rade i tome se na put moze i zna kako stati. No, svestenici su placeni za ono sto urade. Ako je nekome krivo sto neko plati vencanje 500 evra i onda im kriv svet ceo jer oni nemaju - to je zavist, ljubomora, i djubretarski nacin odnostiti se prema bliznjem!!! Zatim, ako neko dovede muziku na svadbu, plati je 1000-1500 evra, a svesteniku se da 200 evra recimo za vencanje, opet svestenik kriv, jel??? Opet Crkva "krade" je li?
A evo Blic clanak o oporezivanju. Kaze Crnogorska mitropolija po Amfilohiju zaradi 2 miliona evra (mada je on izgovorio da je to protok novca uracunavajuci i priloge vernih). Po tom kljucu Blic zakljucuje kako od 16 episkopija, ako svaka zaradi toliko to je ukupno 32 miliona evra da se oporezuje (sa cinjenicom da porede jednu mitropoliju sa ostalim episkopijama pokazuje koliko truda ustvari NIJE ulozeno u clanak da se sve ispita i proveri - nego samo ofrlje da se Crkva napljuje sto vise). I onda kazu, od tih 32 miliona oporezovali bi oko 3.2 (10%)... Da li znate da ce nas ruski kredit od 2.5 godine kostati 170 miliona evra SAMO ZA KAMATU!!! Da li znate da Srbija placa kamatu na citavih 26 milijardi evra javnog duga!?!?!?!? Da li znate koliko je to novca??? Neka uzme novinar jedan pa istrazi sve te informacije i onda napise clanak. Pa cete videti gde se Crkva u svemu tome nalazi.

Zadnje pitanje: koliko je Crkvi oduzeto imanja, zemlje, zgrada tokom Titovske bolesen nacionalizacije??? Koliko je od toga vraceno Crkvi koja je pravi vlasnik!?!?!??!!?!?! KOLIKO!?>!?!?!!?!?

Dakle, kada se SVE SVE SVE povrati Crkvi sto joj je oduzeto, pa plati odsteta za sve ove godine uzurpacije istog tog zemljista, e tada ce Crkva placati porez drzavi!!!

Gost

#21

2013-11-22 08:42

Sa navodno 88% vjernika crkvi neće bit problem financiranja, imat će i više nego dosad. Samo neka se maknu od naših džepova jer mi ne pada na pamet financirati takve osobe kao Bozanić, Miklenić, Šrakić i slični.

Gost

#22 Re: Gost

2013-11-22 08:50

#20: Gost - Gost

Koliko smiješne mržnje i providnog razmišljanja u ovom textu. Recite nam kad će crkva vratit sve ono bogatstvo i nekretnine onima koje je ona prethodno opljačkala, mučila i pobila, prije nego se dočepala toga? ? Imanje dobiveno pljačkom, torturom i ubijanjima nije imanje, već zločin. A plaćat će vam crkva porez uskoro, nikom ne trebaju teški paraziti u ovakvoj krizi i depresiji.

Stari Sloven

#23 Dole sektasi. Vratite nasu pagansku religiju!

2013-12-13 19:32

Pravoslavna crkva i nije nasa prava crkva. Proucite malo istoriju pre Vizantije i arheologiju na podrucju cele Srbije a narocito na podrucju Vince, Starceva i Lepenskog vira.
Postoje arheoloski dokazi da smo mi Srbi imali prvi kalendar koji su posle preuzeli i Stari Sloveni koji su dosli na ove prostore kao i nasu pagansku veru i obicaje sahranjivanja i slava.

Crkva je perfidno ubacena od strane novog Rimskog carstva tj. Vizantije koja je uvidela da se religijom hriscana koje je propagiralo toliko proroka ukljucujuci i Isusa i uz pomoc jevrejskih knjiga Biblija i Novog Zaveta - prvih marketinskih knjiga u svetu moze vladati narodom a narocito paganima koje nisu mogli pokoriti niti upravljati sa njima.

Zato su perfidno ubacili nekoliko njihovih ucitelja (Cirilo i Metodije) i preko Konstantina Porfirogenita koji je vodio nase poreklo uspeli da ubace veru na prevaru tadasnjim vodjama Slovenskih i Srpskih plemena i da izmene nase pismo koje je postojalo i pre cirilice a na kojoj se bazira i danasnje pismo i izuzetno je slicno sa nasim drevnim pismom .

Na ovaj nacin oni su perfidno prevarom, bas kao i jevreji koji su iskopirali Egipatsku religiju ali je izmenili, uspeli da pokore Srpski narod koji je do tada uvek bio slobodan.

Ostalo znamo. Od tada nad Srbima se izivljavaju preko crkve, raznih vlasti i nama nikako da krene vec nam je samo gore i gore.

Trebali bi svi da vratimo nasu pravu veru rodnoverje a ove ostale da ignorisemo. Uostalom KAKVE MI SRBI IMAMO VEZE SA JEVREJSKOM DEMAGOGIJOM I VEROM? Nemamo nikavih dodirnih tacaka da bi slepo sledili ono sto su neki jevreji u nekim pecinama pisali kao poruku svom narodu dok smo mi imali daleko razvijeniju civilizaciju 5000 pre svih njih, kada ni jedna civilizacija od tih koje se sada namecu kao vodece nisu ni postojale bas kao ni narodi.

Celokupna istorija i religija je ciljno falsifikovana ali vise nema nacina da se sakrije ono sto je istina. Mi kao narod smo prvi i od nas su potekli svi narodi u Evropi i sire. Nasa religija je prva cak i pre Sumerske, Mesopotamske i Egipastske. O ovim trulim derivatima hebrejskoj i hriscanskoj ne treba ni pricati vise. Totalno su nebitni.

Vratite nasu religiju, zakone pa ce nam svima krenuti na bolje.

Sektasi stop !

Jos jedna bitna stavka je da je paganska religija bila povezana sa prirodom dok ove nove zagovaraju da je covek bog i da sve moze pa otud i unistavanje prirode i planete koja je zivo bice i izivljavanje danasnjih mocnika koji misle da su bogm dani. Sprecite ovo unistavanje zivog sveta i planete i otvorite oci ljudima. Informacija i edukacija je moc. Ucite dok ste na internetu umesto sto gubite vreme na Facebooku !

Prorok

#24 Verska revolucija je blizu

2013-12-13 19:40

Da. Rimljani a kasnije truli Vizantinci nisu mogli ovladati Slovenima, Keltima i Galima slobodnim paganskim plemenima jer smo imali simbole i magiju jacu od njih a i ziveli smo u sprezi sa prirodom koju smo stitili i koja je nas sititla sve dok oni nisu obmanuli neke vladare i pokvareno ubacili novu religiju.

Pobili su na stotine hiljada ljudi nasih sunarodnika i brace koji se nisu slagali sa time a na svim Srpskim i Staroslovenskim svetilistima su sagradili svoje crkve. Sve zapise i predmete koji bi mogli nesto vise reci o istoriji su unistili ili sklonili u crkvene odaje gde ih ljubomorno cuvaju.

Medjutim uvek je bilo onih koji su zapisivali i pricali cak i u njihovim redovima pa otud masa knjiga koje svedoce o tome a i masa arheoloskih nalazista sirom Srbije koja kriju revolucionarna otkrica porekla civilizacije u svetu.

Cinjenica je da smo narod od koga su svi potekli. Da smo prvi pronasli metal i naucili Kelte kako da rade sa njim odakle je i krenula revolucija. Imali smo prvi kalendar koji sada broji 8000 godina, pravili grncariju, pripitomili stoku i divlje zivotinje, bavili se umetnoscu, muzikom i igrom.

Zato uvek kada smo u kontaktu sa drugim narodima i nacijama treba da dignemo glavu daleko iznad i da pokazemo da smo mi ti koje treba slediti a ne obrnuto kako nam se sada namece.

Vreme je za prosvetljenje !

#25 Vratite ono sto nije vase !

2013-12-13 19:44

A to sto je drzava surovala sa crkvom kad god joj je trebala podrska u narodu i dala im navodno vratila ono sto pripada njima.

Samo da podsetim da su crkve gradjene na starim Srpskim Staroslovenskim svetilistima tako da sva imanja koja ste vratili njima ustvari pripadaju nama paganima i nasoj veri a ne njima koji su kasnije ubaceni kao strani elementi poslati iz Vizantije da truju sa nama stranom verom.

Jevrejska vera koja je uzgred bleda kopija Egipatske, nikada ne moze biti nasa izvorna vera i oni to znaju.

Kad tad ce sve biti vraceno onima kojima zaista i pripada. Nama Srbima tj. nasem narodu !