Apel za preduzimanje mera za sprečavanje koruptivnog publikovanja

GOST
Gost

/ #16 Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

2013-10-04 13:58

#15: - Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

Dobio si odgovor na najbitnije pitanje. Bilo koji iole vredan rad može se objaviti u slabije rangiranim časopisima. Iz toga se može zaključiti, ako želiš da razmišljaš o tome, da je suludo davati stotine evra na objavljivanje u časopisu koji ima 0.13 IF osim ako se radi o baljezgariji koju NIGDE ne možeš da objaviš.

A da se predstaviš, to ti tražim zato što si bio tako ljubazan da nas upoznaš sa tvojim velikim dostignućima i uspesima u nastavi i univerzitetskoj karijeri, pa bi onda bilo lepo da znamo ko to brani predatorske časopise i da nam daš konkretne univerzitete koje pominješ. Možda me to ubedi da grešim u svojim stavovima. Po tome što si napisao o sebi mogu da zaključim da si dovoljno "jak" i da ne treba da se plašiš javnog zastupanja svojih stavova.

A evo još jednog odgovora za tebe, niko nije sekirom određivao pravila za SCI radove. Ima više od pet godina od kada je donesena takva odluka da su SCI radovi neophodni za razna napredovanja i mentorstva. Tačan datum ne znam, ali ima sigurno više od pet godina, podatak je proverljiv.