PETICIJA PROTIV SMENE VUKA BOJOVICA, DIREKTORA BEO ZOO VRTA


Gost

/ #49

2014-05-16 12:45

Poenta smene Vuka Bojovića je da se dođe do lokacije gde je sada Zoo-vrt,koja će verovatno biti pretvorena u nešto "ekskluzivno",nama običnim smrtnicima nedostupno.
Zoo-vrt je deo našeg i Vašeg detinjstva,odrastanja i neodvojivi deo starog jezgra Beograda.
Mislim da niko od nas i ne može da zamisli da se vrt nađe na bilo kojoj drugoj lokaciji.
Beogradski Zoo-vrt je jedinstveni evropski centar za reprodukciju belih lavova. Mnoge srpske endemske vrste ptica su upravo spašene od istrebljenja,zahvaljujući požrtvovanosti g-dina Bojovića i osoblja Zoo-vrta. Za 27 godina rukovođenja ovom institucijom,gospodin Bojović je samo postizao pozitivne,veoma vidljive rezultate i podigao vrt iz mrtvila koje je vladalo pre njegovog dolaska.
Moram da se osvrnem i na pojedine komentare, da g-din Bojović ima 74 godine i da je vreme da ode u penziju. Koliko me pamćenje služi,niko se nije mnogo grabio za ovo direktorsko mesto,jer verovatno nije " profitabilno". Takođe,u našoj Narodnoj skupštini ima mnogo poslanika ,koji su i stariji od g-dina Bojovića ,pa već dobrih 10-tak godina sede,izvinjavam se,spavaju u poslaničkim klupama ,trošeći novac nas poreskih obveznika i sa apsolutno nikakvim rezultatima svoga "rada". Te argumentacije za smenu g-dina Bojovića su ,prema tome ,potpuno neosnovane ! HVALA !!