Peticija protiv ukidanja emisije "Vidik",RTS 2

Nola

/ #1 Opstanak

2016-05-11 13:09

Ovaj paragraf iz knjige Eriha Froma, rekla bih, savršeno opisuje našu situaciju i daje odgovor zašto su emisije nalik “Vidiku” neophodne za naše društvo i buduće naraštaje:
“Ali da li će naša deca čuti glas koji im govori kuda da idu i za šta da žive? Na neki način ona osećaju, kao i sva ljudska bića, da život mora imati neko značenje – ali šta to značenje jeste? Da li su ga pronašla u protivrečnostima, dvoličnim razgovorima i ciničnoj rezignaciji, sa čim se stalno sučeljavaju? Ona čeznu za srećom, za istinom, za pravdom, za ljubavlju, za nekim predmetom predanostim; da li smo u stanju da udovoljimo njihovom čeznuću?
Mi smo bespomoćni kao i deca. Mi ne znamo odgovor jer smo čak zaboravili i da postavimo ovo pitanje. Pretvaramo se da se naš život zasniva na čvrstom temelju a ignorišemo senke uznemirenosti, strepnje i pometenosti koje nas nikad ne ostavljaju.“
Volela bih da više ljudi pruži podršku borbi za kulturu i pravo na slobodnoumnost. Svet se menja hrabrošću i dobrim delima, ne zabijanjem glave u pesak.
Održite se!