Podrska Sasku

Quoted post


Gost

#2

2013-05-24 07:37

SAMOODBRANA NIJE KRIVICNO DELO I TO BI SVAKO OD NAS URADIO..COVEK KOJI JE U SVEMU POZITIVAN I POZRTVOVAN ZA NAROD I DELO BOZJE U SRBIJI NIJE ZASLUZIO DA BUDE ZATVOREN..TO SAMO DJAVO ZELI JER JE ON NEPRIJATELJ SVAKOG DOBROG DELA A TAJ COVEK JE PUN DOBRIH DELA

Odgovori

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2013-05-24 10:50:54



Gost

#859 Re:

2013-05-25 10:31:28

#2: -

uboo je čoveka 5 puta u ledja, što znači da je čovek bezao od njega.... nije tu baš sve čisto...

ivan

#1190 Re:

2013-05-26 17:29:12

#2: -

Re: Isus nas uci da trebamo oprastati a rekao je i da cemo biti ubijani..ja ne znam sta bi uradio na njegovom mestu ali mislim da nije ga trebao ubiti

Iustitia

#1735 Re:Podrska

2013-05-27 10:43:35

#2: - Samoodbrana nije sporna i nije krivicno delo. Ovde je rec o ociglednom prekoracenju samoodbrane, a to predstavlja krivicno delo. Medjutim, odbrana ovog coveka treba da se fokusira na njegovo mentalno stanje u trenutku izvrsenja krivicnog dela, tj prekoracenja granice samoodbrane. U slucaju da uspeju da dokazu da je to ucinio u stanju jake egzaltiranosti, straha za sopstveni zivot i porodicu, bice oslobodjen odgovornosti koja objektivno postoji.  A, velike su sanse da uspeju u tome. Srecno.

 

KRIV JE

#2871 Stefan

2013-05-29 17:01:54

#2: -

Da,samoodbrana nije krivično delo,ali ako je SAMOODBRANA.U njegovom slučaju to NE  SPADA U  SAMOODBRANU VEĆ PREKORAČENJE NUŽNE ODBRANE.Njegova izjava:" Nikakav zakon me ne bi sprečio da odbranim privatan posed, prvenstveno svoju porodicu. Lopova koji ima više od 50 prijava nisu zatvorili, nego je slobodno vršljao po gradu kao i hiljade takvih." uopšte NIJE opravdana.Prvo,u odbrani imovine NE MOŽE NIKAKO da se opravda lišenjem života nekog lica.Drugo,ne može vlasnik nepokretnosti da odlučuje o tome da li je neko dostojan života i ako nije da se odmah  liši života.Ovakva istraga je veoma komplikovana i zahteva dosta operativnih radnji.Treba samo odgovoriti na sledeća pitanja:1.Ko je preduzeo  prvi napao? 2.Da li je bilo nužno da se neko liši života kako bi se sada optuženi odbranio?3.Da li su predmeti napada-odbrane bili srazmerni?4.Da li je fizička sanga optuženog i oštećenog srazmerna?5.Da li se optuženi nalazio u stanju razražljivosti ili prepasti?   To su osnovna pitanja.

TREBA GA SVAKAKO OSUDITI,ALI U SRAZMERI NJEGOVE URAČUNLJIVOST tj.mogućnost uzimanja olakšavajućih okolnosti u obzir.

 

 

реалност

#2986

2013-05-29 23:35:30

#2: -

Пазите сад ту ситуацију : Некога мрзиш али га на фињака позовеш га на кафу са намером да га убијеш,убодеш га 5 пута и убијеш га,на суду кажеш да те је напао ножем,да си се бранио и у самоодбрани си га убоо 5 пута, суд те ослободи....има ли смисла да се такав закон примени????додуше лопруда је наводно имала 50 пријава,наркоман,можда је и заслужио да умре,али да ли је био насилник и да ли је угрожавао некоме живот је сасвим друга ствар. Не можеш некога да убијеш само зато што је дошао да те опљачка,јер ако би се такав закон донео онда би све будуће убице на овај начин убијали људе. Очекивано је да се браниш САМО АКО ТИ ЈЕ УГРОЖЕН ЖИВОТ И АКО СИ ИМАО ПОВРЕДЕ.Сашко је направио грешку што је дохватио нож а не палицу,и што га је 5 пута боцнуо.Чак и да добије кућни притвор цео закон пада у воду,сваки убица ће тражити исту казну по закону....треба мислити на дугурочне последице и крај приче.