Apel za preduzimanje mera za sprečavanje koruptivnog publikovanja

Quoted post


Gost

#20 Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

2013-10-04 14:41

#16: - Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

Sto se novca tice, on mi ne treba za kotizacije nego za skupove. Naime poznato je da se nakon istrazivanja i pisanja radova, prvo ide na naucne skupove koji predstavljaju dobar filter pre slanja rada u neki casopis. Za dobar skup u Evropi treba oko 700-800 evra (smestaj, put i kotizacija) a van Evrope oko 1500-2000. Inace ozbiljni naucni skupovi su jako dobro mesto za umrezavanje (uzgred zasto niko ne pise o naucnom turizmu, zar i konferencija koje su na nivou TTM-a nisu isti problem...)

Sto se publikacija tice ja ne branim TTM i slicne casopise, smo pokusavam da predstavim problem iz drugog ugla. I da seklo se preko noci, ne sad, nego pre pet godina, ali opet preko noci... Verujem da profesori koji su sekli nisu imali ni naucni ni moralni kredibilitet da urade tako nesto, ali staro pravilo da osobe koje poslednje udju u autobus vicu "nema vise mesta" se ponovo pokazala istinitom.

Konacno verovali ili ne ima ozbiljnih univerziteta u SAD-u i EU za koje je SCI list izazov. Ali tamo se naucni radnici dele u dve grupe istrazivace  i predavaca i kriterijumi za svanja su poprilicno drugacija... Konacno ne mislim da je predavanje na nekom stranom univerzitetu veliki uspeh (i ovo zaista iskreno mislim). Jer ovo sto nekom ovde deluje kao uspeh negde u inostranstvu deluje kao normalna stvar, bitno je samo upoznati ljude...

Odgovori

GOST
Gost

#21 Re: Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

2013-10-04 14:50:17

#20: - Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

Kažeš "ali opet preko noci", nije opet preko noći.

Pre svega je donesena odluka da su SCI radovi neophodni. Onda se tri godine postepeno uvećavalo opterećenje koliko radova treba za neka napredovanja i mentorstva. To što niko nije očekivao da će tako i biti i verovao da će neko blagonaklono reagovati ne njegovu lenjost, to je druga priča.

Ako ti za doktorat treba 1 SCI rad, a imaš 6 godina da završiš doktorat onda ne vidim problem.

Možeš li da navedeš te ozbiljne univerzitete u SAD-u i EU za koje je SCI lista izazov?