ZAHTEVAMO ODLAGANJE PRIJEMNIH ISPITA NA FAKULTETIMA

Quoted post

Realista

#142 UJEDINJENI MOZEMO SVE!

2014-05-19 22:42

Isto tako mi koji nismo ugrozeni pomazemo ugrozenima kako volonteri i na razno razne nacine, gubeci dane koje trebamo da provodimo kuci nad knjigom 24/7. Ne zalimo se, nastavicemo to da radimo, jer je prioriter. Ovde se niko ne izvlaci, jednostavno je takva situacija, a pojedinci bi svoj bezpbrazluk i egoizam mogli da ostave za neko drugo mesto.
Odlaganje prijemnog svima odgovara, neko je ucio manje, neko vise, ali dodatno vreme nije nikome na odmet, ipak pricamo o nasoj buducnosti i ozbiljnim stvarima.
Ukidanje prijemnog ne odgovara onima koji su 4 godine pravili razno razne krivine i nisu mogli kako dolikuje da zavrse srednju skolu, bez obzira u koju skolu oni da idu i kakvi su kriterijumi u njoj, TRUD JE TRUD. Tada bi bile nijanse u pitanju, ali i za to postoji resenje. T
roskovi prijemnih su preveliki i njih prvo treba dovesti u pitanje, trebalo je uopste i bez ovog jada koji nas je snasao, ali pogotovo sad.
Razdvajanje prijemnog na dva roka za ugrozene i neugrozene ce proizvesti velike pobune i malverzacije.
Ovo su moguce opcije, postoje ljudi koji ce odluciti sta treba uraditi ili sta ne.
A vi, ponasajte se malo vise kao odrasli i odgovorni ljudi. Red bi bio.

Odgovori

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2014-05-19 22:50:20


Arya

#147 Re: UJEDINJENI MOZEMO SVE!

2014-05-20 11:28:05

#142: Realista - UJEDINJENI MOZEMO SVE!

Sve to stoji što ti kažeš, ali da li ti zaista misliš da je ljudima kojima je sve poplavljeno, koji spavaju u prihvatilištu, sada prijemni i fakultet na pameti? Malo je takvih jer je većina izgubila SVE što ima. Ne znaju gde će provesti narednu godinu, šta će oblačiti i šta će jesti, a vi pišete peticiju da se odloži prijemni? Hajde, budi realan i reci kome je to više na pameti i kome to više koristi? Ugroženima ili neugroženima (od kojih bar polovina ne volontira nego sedi u udobnosti svoje kuće i potpisuje peticiju)?

Jedino oko čega sada trebamo da brinemo je da i dalje šaljemo sms-ove, hranu i ko može, da puni dzakove.

PS: I ako već kažeš da pomažeš ovih dana, nemoj reći da GUBIŠ dane i vreme jer to što ti ne učiš 24h (a sumnjam da bi i inače), nekome znači sve. Pa ako već hoćeš da ubediš nekoga u svoje mišljenje, pažljivije biraj reči.