Ванредна реакредитација докторских студија у Србији

Quoted post

Vuk
Gost

#13

2014-06-18 15:47

Reakreditacija je neminovna, da bi se rasvetlila cela ta potpuno neuredjena oblast i uveli jedinstveni kriterijume za sve.
Komisija za akreditaciju je potpuno pala na ispitu, tako da bi bilo neminovno izabrati novu komisiju, a moguće i pokrenuti postupak provere valjanosti postupaka akreditacije fakulteta postojeće komisije koja je blagonaklono gledala na sve nepravilnosti na brojnim, posebno privatnim fakultetima. Neophodno je uvesti rangiranje diploma, uzimajući kao ključni parametar kompetenciju odgovarajuće obrazovne institucije.

Odgovori

Mileva Lasic

#14 Re:

2014-06-18 16:05:26

#13: Vuk -

Uglavnom ste u pravu, osim u jednoj, bitnoj cinjenici. Komisija za akreditaciju je odbila veliki, veliki broj studijskih programa na privatnim univerzitetima i nije davala akreditaciju. Komisijina resenja o odbijanju su bila detaljno obrazlozena. Tokom zalbenog postupka Nacionalni savet za visoko obrazovanje, kojim je rukovodio profesor Srdjan Stankovic, je bez obrzlozenja ponistio veliki broj resenja Komisije i dodelio akreditaciju privatnim univerzitetima. U manjem broju slucajeva, ministar Zarko Obradovic je dao nezakonito dozvolu za rad bez ikakvog misljenja Komisije za akreditaciju.