Peticija za uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije!

Quoted post

Ivan

#13 Hmmmpfshire

2016-07-10 21:31

Razumem bes prema krivim za takva nedela. Ali smrtna kazna nije ukinuta da bi oni živeli! Smrtna kazna je ukinuta zbog toga što je u dosta slučajeva dokazano da neko nije bio kriv, a kazna već izvršena. Zbog tih nevinih i nedužnih je ukinuta. Opet, razumem bes, ali instrument čiji se povratak traži je pogrešan. Ne zbog krivih, već zbog nevinih pogrešno okrivljenih i osuđenih. I nemojte govoriti kako je svima dokazano da su krivi, kada sudska praksa ima drugačije spise. Može se pronaći svaki predmet u kome je neko nedužan osuđen i pogubljen, a tek naknadno pronađen dokaz koji pokazuje da taj neko istina nije kriv za ono što ga terete.

Odgovori


Anonymous

#81 Re: Hmmmpfshire

2016-07-11 00:15:14

#13 - Hmmmpfshire 

 IStina, slazem se donekle sa tobom. Medjutim, zasto ne sprovesti smrtnu kaznu nad ovakvim slucajevima, gde je dokazano ta osoba kriva za zlocin, povrh svega i priznala tesko ubistvo itd. ? Dakle ako je sumnjiv slucaj, i taj krivac nije 100% dokazano kriv, neka ide dozivotna, ili neka kazna na duzi vremenski period, ali u ovakvim situacijama gde je osoba kriva 100%, cak i nagrada od maksimalnih 40 god je nagrada za njegov zlocin. Jos mu poreski obveznici trebaju placati smestaj, hranu itd...

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2016-07-11 06:13:04


Cana

#141 Re: Hmmmpfshire

2016-07-11 06:20:11

#13: Ivan - Hmmmpfshire 

 Trazimo peticiju za uvodjenje smrtne kazne za osobe gde je dokazano da je monstrum pocinio takva dela a ne prvo ga proglase neuracunljivim pa onda nesto malo robije pa sloboda a zlotvor ce opet isto to da uradi


Gost

#274 Re: Hmmmpfshire

2016-07-11 09:17:53

#13: Ivan - Hmmmpfshire 

 Zato danas postoji DNA analiza.

Ah da ti si muško, odmah sam pomislila da majka jednog deteta tako nesto nikada ne bi rekla.

Ika

#579 Re: Hmmmpfshire

2016-07-11 16:15:10

#13: Ivan - Hmmmpfshire 

 Sramota i blam! ovo je vise zalosno! Nasa drzava i policija ide i otisla je u propast sa ovim zakonom i minimalnim kaznama! Zato deca i ljudi beze u drugu zemlju i grad! Vise nemas poverenje u nikoga a kamoli u policiju! Sami treba da se cuvamo. Nek nas cuva dragi Bog. Ovo je ludo vreme i luda Srbija! Gadi mi se i maka mi je gde zivim i sta se dogadja. U drugim zemljama je zakon i sluzbena lica pod kontrolom i zakon je vrlo strog. A kod nas rasulo, jad i beda... Kod nas se svako dao na neki porok. Monstrum a ima ih jos koliko hoces ovde koji setaju slobodno gradom.. I jednu po zatvorima bolji rucak od nas sirotinje i jos se zale da im to ne valja. Strasno i SRAMOTA! Necu da ga kunem. Vratice mu se sve to polako ili preko nekoga vec....... Sve se vraca sve se placa. Kako radis tako ti se vraca. Bog je gore on gleda sve! Nece on bas lepo proci u zivotu. I nadam se da ce da zaglavi tamo sto duze! Kad bi se uvela ta SMRTNA KAZNA! Bilo bi sigurno drugacije za ove Psihopate, Monstrume sto rade i oduzimaju drugome mlad zivot..... Nadam se da ce uslisiti taj zakon ako se trgnu malo sa te pozicije i mesta! VUCICU MALO SE UBACI I RESI OVO! NISMO VISE BEZBEDNI NIGDE!!! STRAH I TREPET U SRBIJI HARA! 

Sanja

#988 Re: Hmmmpfshire

2016-07-12 12:24:47

#13: Ivan - Hmmmpfshire 

 Pozdrav razumu! U Novom Sadu je osudjen automehanicar za silovanje i ubistvo. Posle 18 meseci je ekspertizom u DNK u Budimpesti dokazano da nije izvrsio taj zlocin. Pravi pocinitelj je uhapsen posle 2 godine. Nevin covek je preziveo pakao. Zamislite da je ubijen. Hajde da se i slozimo da bi bio kolateralna steta, ni po jada, ali pravi zlocinac bi ostao na slobodi, a to je tek tragedija.

Maki

#1217 Re: Hmmmpfshire

2016-07-13 14:21:19

#13: Ivan - Hmmmpfshire 

 Smrtna kazna je ukinuta jer je Srbija postala clanica Saveta Evrope i da bi se uvela nuzna je promena ustava. Prva sam za uvodjenje iste i moja porodica i ja smo potpisali peticiju i ne slazem se da ona nista ne bi promenila-mislim da bi.