STOP Bus Plus

Quoted post

benevolent

#8 BOJKOT BUS+

2012-02-09 11:49

Pozivam sve Beogradjanke i Beogradjane da u ime nekoliko stotina hiljada potrošača koji poseduju personalizovane elektronske karte za vožnju u Beogradu, pokrenu inicijitivu za preispitivanje odluke Skupštine grada Beograda, po kome će spomenute stotine hiljada osnovaca, srednjoškolaca, zaposlenih, nezaposlenih, penzionera sa urednim karticama Bus plus registrovanih na svoja imena i prezimena i sa svojim fotografijama i uredno plaćenim mesečnim iznosima za naknadu za gradski prevoz, morati prilikom svakog ulaska u vozila GSP-a izvrše bespotrebno proveru prinošenjem kartica elektronskom validatoru.
Na stranu činjenica da bi se time uveliko stvarale gužve na, ionako opterećenim stanicama GSP-a.
Opravdan je gnev spomenutih građana, jer su oni uredno izvadili spomenuti lični dokument, platili, i to unapred, mesečni iznos naknade za prevoz, već od 25. januara za naredni mesec februar, a to će manje više savesno obavljati svakog 25.-tog, krajem tekućeg za naredni mesec.
Ukoliko se pojavi i neki nesavestan putnik, kontrolor Bus plusa može evidentirati da li je potrošač izvršio obvezu plaćanja svoje naknade, tako što bi to proverio na portabl validatorima. Ne treba naplaćivati doplatnu kartu samo zato što većina urednih potrošača, koji su VALIDNI, jer poseduju ispravnu kartu sa već unapred uplaćenim iznosom mesečne naknade za prevoz po kategoriji građana kojoj pripadaju, iako nisu izvršili "validaciju" svoje Bus plus karte; da ne komentarišem koliki je to maltretman za putnike i koliku gužvu i nedostatak komfora pruža ova "pametna" akcija.
Napominjem da su građani već pokrenuli inicijativu građanskog bunta i neposlušnosti povodom ove nerazumne odluke, koju zdušno podržavam i pozivam na gradjanski bunt. Ne znam kako bi pravno mogla da se ova inicijativa uobliči i završi, pa molim sve nezadovoljne da u granicama svojih mogućnosti reaguju na ovu očiglednu uzurpaciju prava građana.

Odgovori

sali

#22 Re: BOJKOT BUS+ apsolutno sam za bojkot ove nevidjene i veoma skupe gluposti

2012-02-14 16:41:20

#8: benevolent - BOJKOT BUS+ ja njih apsolutno razumem i koji su im motivi za ovakve budalastine koje idu iskljucivo preko nasih grbaca, ALI NAS NE RAZUMEM!? NAS BIRACE KOJI SMO ZAPRAVO TELO I DUSA OVE ZEMLJE. ne biraju vladari svoj narod vec narod svoje vladare. Pa pogledajte sta su Grcima uradili vladari?! Ja sam zivela u EU a i svakodnevno pratim njihova zbivanja pa vam porucujem da tamo ne cvetaju ruze ( tako su i Grci verovali ) i da tamo nema ,,obecane zemlje,, znamo svi koji smo jeli taj hleb kako ti zapad placa to sto radis ali ti  za to ti  ispije i poslednju kap krvi. A mi smo imali mnogo dobru i bogatu zemlju ali smo izabrali pogresne vladare pa nas prodadose za bud zasta...Dragi gradjani dajte upotrebite svoje mozgove i okrenite se sebi i ne ocekujte nista od vladara jer oni samo uzimaju a nista ne daju. Pa evo zadnja glupost o neplacanju struje najsiromasnijih. Salazem se da siromasnima treba oprosrtiti struju u ovako teskoj situaciji ali tabelu o tome ko je siromasan ce dobiti od EPSA po osnovu racuna a tamo imate gomili bogatih koji imaju vikendice i vilice u kojim nisu sada i gde idu povremeno pa ce i oni uci u ovu semu?! a i te siromasne ce ovo neplacanje kostati kroz druga placanja, kao sto su povecane cene prehrambenih proizvoda, stanarine, skolarine i ostalo. Nista oni nama ne daju besplatno i sve smo to mi gradjani zaradili. Oni su se OTELI KONTROLI I POGUBILI SU SVE KRITERIJUME i apsolutno ih nije briga sta mi gradjani hocemo ili necemo...VODITE RACUNA KOME DAJETE SVOJ GLAS NA IZBORIMA JER NEMAMO VRTEMENA ZA POPRAVKE. ove uzete kredite bez naseg pitanja vracacemo mi, nasa deca a i nasa unucad