Изградња улице од насеља ''Степа Степановић'' до улице В. Степе

Quoted post

gilles

#6 Re:

2012-11-23 02:06

#2: Cakibg -

Pozdrav svima...

Pre svega zeleo bih da vas pozdravim... 

Ja nemam apsolutno nikakve vese sa naseljem, osim sto mi je u komsiluku...
Zapravo spaja nas jedna zajednicka stvar - kucni broj... neka pametna glava iz grada je celokupnom naselju nadenula adresu Vojvode Stepe 411 iako naselje zapravo nema veze sa ulicom Vojvode stepe, osim sto deli isto ime...

Zivim na adresi Vojvode Stepe 411 vec 27 godina i sad sam dobio jos potencijalnih 20 hiljada komsija... E, pa neka mi je sa srecom, sto i vama zelim...

Obo sam slucajno saznao kada su poslednjih dana poceli da mi dolaze na vrata raznorazni dostavljaci namestaja i tehnike trazeci sufikse a,g,v dj, z... Kazem ljudima - greska... i tek posle desetinu dana skontam da zapravo ljudi i nisu pogresili, nego... Zapili se ovi iz gradskog zavoda u kafani, pa resili da nadenu kucne brojeve celom naselju...

Unapred se izvinjavam svima ako neka lampa ili mikrotalasna nije stigla na vreme, nije moja greska... Ubuduce cu znati gde da ih uputim... A takodje se nadam da kada za par godina budem imao problema - kada mi ne bude stizala ni posta ni racuni, da ce svi stanari novog naselja biti solidarni i uputiti postara na pravu adresu Vojvode Stepe 411...

Odmah da se ogradim... Nije mi namera da sudjujem bilo koga ko stanuje u saselju, samo sam revoltiran cinjenicom da su moj kucni broj podelili bez ikakvog znanja sa jos 5000 domacinstava...

 

Ne zalim se ni na dostavljace, oni su najmanje krivi, jer kad ukuca neki sofer u svoj GPS adresu Vojvode Stepe 411, dovesce ga ispred moje kuce (probajte komsija, pa kad se uverite i stignete do moje kapije, svratite na kafu da se ispricamo).

 

Samo ukazujem na potenijalni problem koji cu ja (ne Vi) imati za par godina kada recimo postar bude dosao da deli racune u Vojvode Stepe 411, mislite li da ce naci moje sanduce ispred Vase zgrade? Da li ce znati i da li ce mu biti jasno da 1km dalje (jer mora da kruzi kroz 3 ulice) postoji i kuca koja se decenijama vodi na ovoj adresi?

 

Logicno je da kada se vrsi bilo kakva numeracija to izlgeda na sledeci nacin 411a, 411b, 411v itd, i to u slucaju kada se jedna parcela deli, ali onda broj 411 kao zasebna adresa vise ne postoji, vec je bivsi 411 sastavljen od vise manjih parcela koje su sada dobile sufikse a,b,v ... Nigde nisam video da neko numerise ovako.

 

Sto se tice izlaska Naselja na ulicu Vojvode Stepe, to je moguce samo u tri slucaja:

Prvo da se kompletno naselje prosiri preko parcele Gradskog zelenila (V. Stepe 405), sto me ne bi cudilo, jer nasi politicari sve sto je gradsko dozivljavaju kao licno i samo traze nacin da brzo zarade lovu, a nije nepoznato kojiko je gradnja unosna.

Drugo, da nas sve kao Tito nacionalizuju, isteraju, poruse i preko nas izgrade put.

Trece, da izgade jednu povecu pasarelu, kojih 600 miliona skuplju od novog mosta na Adi, pa da obezbede stanovnicima naselja izlaz na “bulevar”.

 

Mesto na kom se grade stanovi (bivsa kasarna 4. Juli) je oduvek bilo na adresi Kruzni vozdovacki put bb, znaci bez broja i bez ikakvog zvucnijeg naziva.

 

Ja Vas samo molim komsija da budete ljubazni i dozvolite mi da na ulazna vrata Vase zgrade postavim svoje postansko sanduce, a bicu toliko ljubazan da uslugu vratim uslugom, pa cu Vam vratiti Vasu mikrotalasnu cim stigne dostava iz Tehnomanije.

 

Hvala!

 

Odgovori

komšija ljuba

#7 Re: Re:

2012-11-25 21:43:13

#6: gilles - Re:

Dragi komšija na tvoju ogromnu sreću ne nosi celo naselje Stepa Stepanović tvoj kućni broj  nego ""samo"" ,koliko ja znam,tri objekta na građevinskoj parceli 4 (zgrade a, b i v).Ako te interesuje lokacije objekata možeš pronaći na sajtu "Stambeno poslovno naselje Stepa Stepanović "što te verovatno neće baš mnogo utešiti.Inače ,ulazi na ovim zgradama  dobili su adresu "Ulica Vojvode Stepe br.411 b,v,g,d,đ,e i ž i od njih su b,v,đ,e i ž u fazi useljavanja a objekat sa g i d još nije završen.Tvoj problem sam naslutio pre nekih mesec dana kada su nam dodeli adrese (ja stanujem u 411b), do tada smo bili obeleženi po građevinskim parcelama,a ja koristim prilaz naselju kroz Milića Marinovića i  ispred tvoje kuče čekam 33.kada se vozim ka gradu.Tada sam pomislio da nadlečni iz GDS nisu sasvim normalni (što nije daleko od istine).

Naravno da je mnogo lakše prodati stan koji se nalazi u ulici Vojvode Stepe nego na (nekom tamo)kružnom putu ili (nedaj bože)na prilazu selu Kumodraž(kumodraška ulica) ,ali nisu morali da zgradama dodele već postojeće brojeve.

Uzgred komšija iz 403 dobio je skoro celu abecedu ,a i 407 mu se opasno bliži.Ti moli boga da ne nastave dalje sa 411,za šta ima dosta izgleda jer većina zgrada nije još dobila ulične brojeve.(cela građevinska parcela 3 nalazi se naspram tvoje kuće ,iliti ispod onih zgrada koje su počeli da "krste"tvojim kućnim brojem.