VRATIMO ocenjivanje rada lekara na sajt www.kakavjedoktor.org!

Quoted post

građanka

#125 Re: Transparentnost rada NVO

2012-12-17 13:14

#119: Stefan - Transparentnost rada NVO

Dragi Stefane, zar niste razmišljali o tome da bi i za pacijente i za zdravstvo u celini bilo mnogo korisnije da ste umesto sajta, koji je laćo posao za sve vas, otvorili u saradnji sa lekarskim organizacijama i stručnjacima, nekakvo odeljenje za žalbe pacijenata. Pa da se svi vi mladi koliko vas tu ima lepo naradite u smenama slušajući žalbe pacijenata. Pa ćete videti kakvog sve tu sveta ima, od hipohondara, razmaženih do nervno rastrojenih, pa im tražite rezultate lečenja, da proverite da li su oni u pravu ili lekari, pa ćete već u razgovoru s njima osetiti da li lekari njima na primer s razlogom uskraćuju razgovor ili ne. Verujte, biće to mnogo korisnije i da vi shvatite ulogu lekara, koje ste ovom peticijom sveli na nivo hostesa koje treba da se smeškaju, i da vidite onda koliko pacijenata će doći da se žali, a doći će oni koji stvarno stvarno imaju razloga za to, a znaćete i ko su oni i imaćete uvid u njihove probleme. Zar ne, biće mnogo poštenije.

Niko ne spori da pacijenti često zaista prolaze kroz golgotu, nekad je za to samo kriv sistem a nekad lekari, ali ovaj način gde postoji šansa makar i za trun zloupotrebe je apsolutno neprihvatljiv. Objasnite nam: kako ćete sprečiti namerno ljaganje pojedinih lekara? Evo ja ću prva da se javim na vaš sajt i da nahvalim svog ujaka lekara do nebesa. Hoćete li mi poverovati?

Ne budalite više s ovom idejom, molim vas. Čist najodvratniji populizam: sedite u vašim lepim prostorijama i smeškate se komentarima jadnika koji se vuku po ofucanim i prljavim bolnicama, smejete se svima: i pacijentima i lekarima!

Odgovori

Gradjanin

#133 Re: Re: Transparentnost rada NVO

2012-12-17 17:21:13

#125: građanka - Re: Transparentnost rada NVO 

 

U tom slucaju bi morali nesto ozbiljno i da rade. Ovako uzmu pare sa projeketa, malo masu tamo vamo. Par volontera vristi na ulici. Oni odrzavaju sajt, i uzivaju u par hiljada eur mesecno.
Milena

#138 Re: Re: Transparentnost rada NVO

2012-12-17 17:57:59

#125: građanka - Re: Transparentnost rada NVO

Sram bilo smrdljivih, tužnih, neobazovanih i bezobraznih pacijenata kako smeju da se usude da pomisle da prismrde uzvišenim bićima lekarima.

Pa, gospodo lekari, i mi smo završili neke fakultete, mnogi od nas su obrazovaniji od vas, pa živimo u istoj zemlji, sa istim platama. Ali, mi nemamo mnogo prostora za korupciju, nemamo male smrdljive miševe koji će da kleče pred nama i donose nam viskije i evre.

Dosta je bilo više, shvatate li da je ovom narodu previše.