GRADJANI NOVOG SADA PROTIV JKP NOVOSADSKA TOPLANA

Деценијама је познато, да  једно од пост социјалистичких  заоставштина, ЈКП Градска Топлана безобразно злоупотребљава свој монополистички положај и у сарадњи са градском управом  Новог Сада протузаконито присиљава грађане да КОРИСТЕ И ПЛАЋАЈУ њене услуге грејања.  Грејање је делом недовољно, апсолутно прескупо и начин наплате "по квадрату" је средњевековни, који  управо подстиче на нехајно коришћење енергије и тиме непотребно користи ресоурсе и загађује околину.

ОВОМ ПЕТИЦИЈОМ ЗАХТЕВАМО ДА ЈКП НОВОСАДСКА ТОПЛАНА постане УСЛУЖНО предузеће и престане да злоупотребљава свој положај:

1.
Сваки КОРИСНИК "услуга" грејања мора да има право и РЕАЛНУ МОГУЋНОСТ да се, ако то жели, прикључи или ИСКЉУЧИ са система грејања Новосадске Топлане.  ИСКЉУЧЕЊЕ је данас практично немогуће.

2.
Новосадска Топлана треба да спроведе већ донешен ЗАКОН и да у што краћем року почне са уграђивањем мерача, топломера свуда где је то технички изводљиво.

3.
Плаћање грејања "по квадрату грејне површине" је средњевековни систем који  је неправедан, неекономичан и апсурдан.

Нпр: Корисник стана А од 80м2 који целе године НЕ КОРИСТИ ГРЕЈАЊЕ (није код куће) и корисник стана Б  исте квадратуре који целе године НЕ ИСКЉУЧУЈЕ грејање, - по садашњем систему плаћања, - ПЛАЋАЈУ ИСТО.

4.
У многим зградама постоје тзв. разводни сандуци на ходницима испред станова на којима се грејање СВАКОГ СТАНА ПОЈЕДИНАЧНО мозе једноставно искључити или укључити. Да грађани не би могли да користе и позову се на ову једноставну могућност, "власник" Топлане, град Нови Сад, донео је "одлуку" да се такви разводни ормари назову "кућна инсталација" и одмах донело одлуку да се управо на тим  "Кућним инсталацијама" грејање не може искључити"... ЗАШТО? нико не зна.

ФАЦИТ: Понашање, монополистички терор и присиљавање грађана на коришћење скупих и лоших услуга градске институције "Новосадска Топлана" је протузаконито, не сагласно са уставом и треба да се прелкине.

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ, ВИ НЕ МОРАТЕ БИТИ ДИРЕКТНО ПОГОЂЕНИ СА ОВИМ ТЕРОРОМ НОВОСАДСКЕ ТОПЛАНЕ, - АЛИ У ЦИЉУ ОПШТЕГ ПОБОЉШАЊА ЖИВОТА У НАШЕМ ГРАДУ, МОЛИМ ВАС ДА ОВУ ПЕТИЦИЈУ ПОТПИШЕТЕ,  - ПА АКО НАС ИМА 10 то је 9 више од мене САМОГ.  А волео бих да овде има 10.000 потписа...  :)

ОСТАВИТЕ Емајл АДРЕСУ АКО БУДЕМ ИМАО ДОДАТНИХ ИНФОРМАЦИЈА.

ТРАЖИМ ОВИМ ПУТЕМ И ГРАЂАНЕ КОЈИ СУ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ТУЖЕ ТОПЛАНУ, - ЈА САМ ЛИЧНО ВЕЋ У СУДСКОМ ПРОЦЕСУ.

Грађани Ниша су се бунили и УСПЕВАЈУ да се искључе са присилног грејања, грађани неколико српских градова такође!! ПОМОЗИТЕ ДА РАЗДРМАМО ПОСТКОМУНИСТЕ ЈКП Новосадске Топлане

Линкови искључења:

БЕОГРАД:  Линк о искључењу

Ниш:  ЛИНК, Ниш

Ево шта каже председник Националне Организације Потрошача Србије:

ЛИНК.

ЦИТАТ из линка горе:

Niko, zakonski, ne može da vas prisili da koristite uslugu koju vi ne želite da koristite. Tehnička nemogućnost ne može i ne sme da bude izgovor, ukoliko neko želi da prestane tu uslugu da koristi – tvrdi Papović.

(председник НОПС)

Небојша Живковић    Kontaktirajte autora peticije