GRADJANI NOVOG SADA PROTIV JKP NOVOSADSKA TOPLANA

Деценијама је познато, да  једно од пост социјалистичких  заоставштина, ЈКП Градска Топлана безобразно злоупотребљава свој монополистички положај и у сарадњи са градском управом  Новог Сада протузаконито присиљава грађане да КОРИСТЕ И ПЛАЋАЈУ њене услуге грејања.  Грејање је делом недовољно, апсолутно прескупо и начин наплате "по квадрату" је средњевековни, који  управо подстиче на нехајно коришћење енергије и тиме непотребно користи ресоурсе и загађује околину.

ОВОМ ПЕТИЦИЈОМ ЗАХТЕВАМО ДА ЈКП НОВОСАДСКА ТОПЛАНА постане УСЛУЖНО предузеће и престане да злоупотребљава свој положај:

1.
Сваки КОРИСНИК "услуга" грејања мора да има право и РЕАЛНУ МОГУЋНОСТ да се, ако то жели, прикључи или ИСКЉУЧИ са система грејања Новосадске Топлане.  ИСКЉУЧЕЊЕ је данас практично немогуће.

2.
Новосадска Топлана треба да спроведе већ донешен ЗАКОН и да у што краћем року почне са уграђивањем мерача, топломера свуда где је то технички изводљиво.

3.
Плаћање грејања "по квадрату грејне површине" је средњевековни систем који  је неправедан, неекономичан и апсурдан.

Нпр: Корисник стана А од 80м2 који целе године НЕ КОРИСТИ ГРЕЈАЊЕ (није код куће) и корисник стана Б  исте квадратуре који целе године НЕ ИСКЉУЧУЈЕ грејање, - по садашњем систему плаћања, - ПЛАЋАЈУ ИСТО.

4.
У многим зградама постоје тзв. разводни сандуци на ходницима испред станова на којима се грејање СВАКОГ СТАНА ПОЈЕДИНАЧНО мозе једноставно искључити или укључити. Да грађани не би могли да користе и позову се на ову једноставну могућност, "власник" Топлане, град Нови Сад, донео је "одлуку" да се такви разводни ормари назову "кућна инсталација" и одмах донело одлуку да се управо на тим  "Кућним инсталацијама" грејање не може искључити"... ЗАШТО? нико не зна.

ФАЦИТ: Понашање, монополистички терор и присиљавање грађана на коришћење скупих и лоших услуга градске институције "Новосадска Топлана" је протузаконито, не сагласно са уставом и треба да се прелкине.

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ, ВИ НЕ МОРАТЕ БИТИ ДИРЕКТНО ПОГОЂЕНИ СА ОВИМ ТЕРОРОМ НОВОСАДСКЕ ТОПЛАНЕ, - АЛИ У ЦИЉУ ОПШТЕГ ПОБОЉШАЊА ЖИВОТА У НАШЕМ ГРАДУ, МОЛИМ ВАС ДА ОВУ ПЕТИЦИЈУ ПОТПИШЕТЕ,  - ПА АКО НАС ИМА 10 то је 9 више од мене САМОГ.  А волео бих да овде има 10.000 потписа...  :)

ОСТАВИТЕ Емајл АДРЕСУ АКО БУДЕМ ИМАО ДОДАТНИХ ИНФОРМАЦИЈА.

ТРАЖИМ ОВИМ ПУТЕМ И ГРАЂАНЕ КОЈИ СУ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ТУЖЕ ТОПЛАНУ, - ЈА САМ ЛИЧНО ВЕЋ У СУДСКОМ ПРОЦЕСУ.

Грађани Ниша су се бунили и УСПЕВАЈУ да се искључе са присилног грејања, грађани неколико српских градова такође!! ПОМОЗИТЕ ДА РАЗДРМАМО ПОСТКОМУНИСТЕ ЈКП Новосадске Топлане

Линкови искључења:

БЕОГРАД:  Линк о искључењу

Ниш:  ЛИНК, Ниш

Ево шта каже председник Националне Организације Потрошача Србије:

ЛИНК.

ЦИТАТ из линка горе: 

Niko, zakonski, ne može da vas prisili da koristite uslugu koju vi ne želite da koristite. Tehnička nemogućnost ne može i ne sme da bude izgovor, ukoliko neko želi da prestane tu uslugu da koristi – tvrdi Papović.

(председник НОПС)

 

 

 


Небојша Живковић    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook