Nastavnici korepetitori - zahtevamo jednakost!

Nastavnici korepetitori, zaposleni u muzičkim i baletskim školama Srbije, zahtevaju od Vlade Srbije i nadležnih Ministarstava izmenu naziva radnog mesta u Registru zaposlenih, kao i Katalogu i Šifarniku radnih mesta i zvanja u javnom sektoru.

Zahtevamo da nam se vrati naziv "nastavnik", konstatuju i priznaju ingerencije iz opšteg opisa posla, koje su jednake dužnostima i pravima nastavnika umetničkih i stručnih predmeta i na taj način omogući prelazak iz 7. platne grupe u 8. u kojoj je predviđeno da budu svi ostali nastavnici u prosveti, po nacrtu novog Zakona o platama i drugim primanjima u javnom sektoru. Naravno, pridružujemo se zahtevima svih nastavnika prosvete u zajedničkoj borbi za prelazak u 9. platnu grupu, u kojoj se nalazi ostatak kulture i javnog sektora.

Apelujemo na podršku stručne i šire javnosti našem esnafu, jer iako nas ima ukupno 180 u celoj državi, ovako drastične promene predviđene novim Zakonom o platama mogu da imaju dalekosežne posledice po funkcionisanje nastave u muzičkim i baletskim školama, a samim tim i po celokupnu prosvetu i kulturu naše zemlje. 


Marko Bogdanović    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook