Nećemo Zoo vrtove i Cirkuse u Crnoj Gori

bandicam_2018-05-05_19-00-52-058.jpg
Zahvaljujemo se u ime svih osviješćenih građana Crne Gore gospodinu Zekoviću što nas je   informisao i podstakao  da se blagovremeno suprotstavimo pokretanju projekta zoo vrt. Projekat su osmislili iz političkih stranaka Demokrate i URA. 
Mi ih molimo da se sklone iz medija sve dok dobro prouče termine: 
specizam, antropocentrizam i ostale povezane. Kao i da, koristeći Gugl i društvene mreže,  saznaju o položaju životinaj u Crnoj Gori i o neuslovnom radu svih udruženja za zaštitu životinja. Naime, mi nemamo privilegiju da imenujemo administratore koji bi pratili samo  medije, već svi radimo sve. Za ovakve slučajeve nas najčešće alarmira gospodin Zeković ( Građanska kontrola Policije), jer je jedan od onih ozbiljnih i iskrenih u ovoj zemlji.

Citiramo iz Wikipedije: 
"Specizam je propust da se, s obzirom na pripadnost vrsti ili karakteristike tipične za neku vrstu, bilo kojem svjesnom biću prida jednak obzir i poštovanje.[1] Drugim riječima, specizam je diskriminacija na osnovi vrste. Termin je skovao britanski psiholog Richard D. Ryder 1970. kako bi ukazao na oštru moralnu razliku koju specisti povlače između ljudi i svih ostalih životinja."

U Crnoj Gori je 2008 godine izglasan Zakon o zaštiti dobrobiti životinja, a na osnovu prethodno potpisane Konvencije. Zkon možete proučiti sa sljedećeg linka, u Pdf formi: http://www.ubh.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rid=197133&rType=2&file=zodz%20sl%20list.pdf

Osim mučenja životinja i pogrešnog usmjeravanja djece, mi već imamo mnogo životinja na ulicama svih gradova u Crnoj Gori. To su napušteni psi, krave, konji, mačke, zečevi..... Samo je kroz Skonište za napuštene i izgubljene ljubimce u Podgorici na Vrelima ribničkim za 2 decenije prošlo oko 20 hiljada pasa. Mi nemamo fond za njihovo čipovanje, mi nemamo fond za sterilisinje mačaka, mi ne možemo pomoći krdima usamljenih konja, mi smo se suočavali sa kolonama krava na primorju i pratili ukaze Veterinarske inspekcije da se krave pošalju u ZIKS na klanje........

O predlogu gospode iz dvije navedene političke stranke informisali smo se sa portala Vijesti.me :http://www.vijesti.me/vijesti/pogledajte-zoo-vrt-za-podgoricu-21-vijeka-987121. A  katalog argumenata za ukor onima koji su  smislili  otvaranje zoo vrta u 21-om vijeku nema kraja. 

Molimo potpišite peticiju i potvrdite je kasnije na svom email nalogu, kako bi potpisi bili validni. 


Ljilja Prelević / Nvo "Volonteri vole- Volunteers love"    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Popunite obrazac ispod da biste potpisali ovu peticiju koju je napravio Ljilja Prelević / Nvo "Volonteri vole- Volunteers love". Autor peticije će videti sve informacije koje prosledite putem ovog obrasca.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook