NEMAMO NIŠTA PROTIV BAZENA U POŽAREVCU - ALI NAM SMETA ŠTO GA NEM

Obraćamo Vam se sa nadom da ćete uvažiti naš apel i zahteve, koji se tiču uredjenja kupališta u našem  Kostolcu i realno sagledate postojeće stanje. Kao što i sami znate Kostolac i njegovi gradjani se susreću sa višegodišnjim problemom, a to je da u letnjim mesecima gradska sredina nema uredjeno I registrovano kupalište, niti bazen koji bi služio u tu svrhu. Štaviše i pored činjenice da naš grad leži na obali Dunava, kao i na postojećim rečnim kanalima u neposrednoj blizini grada, zatim i neposredne blizine korita reke Mlave, godinama unazad se susrećemo sa neuređenošću istih.

Zar to nije naša zajednicka sramota?!

Dugogodišnje kupalište, naša plaža Topoljar je prepuštena neplanskom održavanju, devastiranju i nesistematskom uredjivanju. Godine nestručnog rada, odsustva ideja i realizacije čisćenja vode i uređenja obale dovodi do toga da se plaža u letnjim mesecima pretvara u porugu o baruštini i sećanju na to kakva je nekada bila. Sadržaji koji su postojali, a koji bi i danas unapređivali društvena dešavanja kroz koncerte,sportske i rekreativne aktivnosti , kao i dešavanja edukativnog karaktera, uključivali bi različite uzraste naših gradjana I oživeli ovaj usnuli grad.Takodje smo svedoci i višedecenijskog sna Kostolčana o izgradnji bazena, ujedno i razbijanja urbane legende o tridesetogodišnjoj kostolačkoj rupi ( gde je i trebalo da bude sagrađen bazen) u kojoj, umesto da se deca kupaju, ona igraju fudbal,na terenu koji je neadekvatan i visokog rizika za decu.

Novo svetlo na celu ovu pricu baca ideja koja se, na zahtev izvesnih struktura, pokušava realizovati u nama komšijskom gradu Požarevcu,a to je rebalans budžeta grada Požarevca u cilju izrade urbanistickog plana za izgradnju zatvorenog bazena sa procenjenom vrednošću od oko 3 miliona eura.

Nadam se da ovo nećete shvatiti kao apel na to da se taj projekat obustavi i ne realizuje, ali smatramo da što je dosta, dosta je. Kostolac zaslužuje bolji tretman, naročito oko pitanja koja su u interesu svih gradjana. Moramo od vas zahtevati da se aktivno uključite u rešavanje postojećeg problema .

Smatramo da Kostolac poseduje resurse, koje može uključiti i PD TE-KO Kostolac kao obavezu društvene odgovornosti prema sredini u kojoj je. Shodno tome, u ime gradjana Kostolca, apelujemo na što hitnije rešavanje ideje izgradnje bazena u Kostolcu i uredjenja kupališta na Dunavcu.

Isti bi služili svima nama, uz pretpostavku da bi to dovelo i do otvaranja novih radnih mesta za naše gradjane. Leto 2014. smatramo realnim rokom za realizaciju uređenja kostolačke plaže, a plan izgradnje bazena za 2015. godinu. Takođe smo spremni I bilo bi nam veliko zadovoljstvo da svoje ideje i aktivno učešće stavimo na raspolaganje zarad zajedničkog cilja.

NEMAMO NIŠTA PROTIV BAZENA U POŽAREVCU - ALI NAM SMETA ŠTO GA NEMA U KOSTOLCU!

S poštovanjem Udruženje građana ,,Buđenje’’i gradjani Kostolca.

Aleksandar Radojevic    Kontaktirajte autora peticije