Odlikujte Ruske spasioce !

http://images2.kurir-info.rs/slika-900x608/valerij-loktionov-ilija-dagoslavic-rus-srbin-foto-dragana-udovicic-1400832575-502957.jpgGospodine Predsedniče,

Narod Srbije ovom peticijom traži od Vas, Predsednika Republike Srbije da, u skladu sa ovlašćenjima koja imate, što hitnije odlikujete za izuzetnu hrabrost i požrtvovanost spacioce Ruske Federacije koji su, kao što vam je poznato, PRVI stigli u pomoć Srpskom narodu tokom katastrofalne poplave koja je zahvatila našu zemlju.

Kao što i sami znate, da nije bilo efikasnog delovanja pripadnika Srpsko-Ruskog centra za vanredne situacije, kao i pravovremenog delovanja Ruske Federacije, žrtava u Srbiji bi bilo mnogo više.

Zato mi, NAROD Srbije, TRAŽIMO OD VAS, NAŠEG predsednika Srbije da ih odlikujete ordenom Republike Srbije na osnovu člana 112. stav  1.tačka 7. Ustava Republike Srbije i Zakona o odlikovanjima Republike Srbije(Službeni glasnik Republike Srbije br.88/09 i 36/10).

Jasmina Aleksic    Kontaktirajte autora peticije