Direktan prenos skupštinskih zasijedanja Opštine Prnjavor

Odluke koje u najvećoj mjeri utiču na kvalitet života svakog građanina donosi Skupština opštine. Izabrani predstavnici građana na izborima treba da donose odluke, glasaju za predložene a koje su u interesu građana, odnosno da odbiju nametnute i blokiraju loše odluke po građane i napredak Opštine.

Javnost rada skupštine je najbolji način za kontrolu i praćenje donošenje odluka ali i predlaganje od samih građana. Javne rasprave, zborovi građana, javni časovi su procedure gdje građani imaju ograničeno djelovanje i uticaj na samo one odluke koje zakonodavac smatra bitnim i odluči da traži mišljenje građana. Takođe, procedure kod zborova građana i javnih časova su administrativno komplikovane i spore a postoji i mogućnost namjernog opstruisanja.

Skraćene zapisnici sa sjednica na stranici Opštine kao i materijali prije same sjednice ne mogu da daju potrebne podatke a ni uvid u dešavanja na Sjednici. Zahtjevi za dostavljanje tonskih zapisa sa sjednica su jedna vrsta administrativne barijere jer zahtijevaju trošenje vremena, novca ali i bespotrebno trošenje resursa.

Medijsko praćenje sjednice od strane medija iz godine u godinu je sve minimalnije, neprofesionalnije, u kratkim crtama, nepostojanje izjava svih aktera događaja i nerijetko subjektivno.

Sve navedeno dovodi do odustva transparentnog, efikasnog, efektivnog rada a po građane štetnog uticaja odluka koje donosi Skupština Opštine Prnjavor.

Direktno praćenje rada Skupštine preko web stranice ili društvenih mreža je najefikasnije, najjeftinije i najbolje rješenje.

Tonski i video zapisi bi bili dostupni svim građanima tako da bi izabrani predstavnici bili svjesni odgovornosti prema onim koji su ih birali.skupstina-prnjavor-2017-novembar-1024x640.jpg

Udruženje  građana "Naša vizija" Prnjavor


Ведран Лепир    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Popunite obrazac ispod da biste potpisali ovu peticiju koju je napravio Ведран Лепир. Autor peticije će videti sve informacije koje prosledite putem ovog obrasca.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook