OSLOBODITE ULICE OD PASA LUTALICA

Postovani sugradjani, zbog velikog problema pasa lutalica na ulicama Srbije resio sam da pokrenem peticiju za sklanjanje pasa lutalica sa ulica Srbije. Zbog zakona koji je trenutno na snazi i koji trenutno vazi, da se svaki pas lutalica koji bude uhvacen na ulici nakon cipovanja,sterilizacije i eventualnog lecenja u prihvatilistu(azilu) ponovo vrati na ulicu gde su ga i uhvatili, u Srbiji je po nezvanicnim podacima isplaceno oko 25 miliona evra gradjanima kao odsteta zbog napada u poslednjih 6 godina i u tom periodu je napadnuto preko 70000 gradjana. Povod za ovu peticiju je treci napad pasa lutalica na moju suprugu u roku od dve godine. U svim naseljenim mestima Srbije postoje gradjani koji su imali neprijatna iskustva sa psima lutalicama. Zbog trenutnog zakona, smatram da je gradjanima Srbije ugrozena opsta bezbednost na ulicama, kao i neretko imovina gradjana, gde su psi lutalice poklali ovce, patke, zivinu..
Zbog ovakvog stanja na ulicama Srbije, potpisnici ove peticije se slazu sa sledecim zahtevima koji ce biti prosledjeni ministarstvu poljoprivrede:
- da se podhitno promeni postojeci zakon i psi posle hvatanja vise ne pustaju na ulicu,
- da se podhitno pohvataju i sklone svi psi lutalice na ulicama Srbije,
- da se omoguci prihvatilistima da imaju dovoljno kapaciteta da drze pse u humanim uslovima i te iste zadrze u prihvatilistima,
- strozije kaznjavaju vlasnici pasa koji ih pustaju na ulicu zbog nemogucnosti daljeg drzanja ili negovanja svojih pasa.

Ono sto hocemo da postignemo ovom peticijom jeste da mozemo SLOBODNO i BEZ STRAHA HODAMO ULICOM, PARKOM, VOZIMO BICIKL, DA DECA MOGU DA SE IGRAJU NA IGRALISTU BEZ PRISUSTVA PASA LUTALICA!
U svakoj uredjenoj drzavi u Evropi jeste taj problem resen i nema pasa lutalica na ulicama. Samo u Srbiji pas ima veca prava nego covek. Takodje je veliki problem sto se i neki vec postojeci zakoni koji jesu dobri, ne postuju i ne sprovode, kao recimo kaznjavanje vlasnika pasa koji iz nemara pustaju svoje pse na ulice.
Dakle, zbog nerada i nemara nadleznih institucija je gradjanin Srbije ugrozen na ulici! Takva praksa mora podhitno da prestane!

Potpišite peticiju

Popunite obrazac ispod da biste potpisali ovu peticiju koju je napravio Sasa Kalinic. Autor peticije će videti sve informacije koje prosledite putem ovog obrasca.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook