Osuda zvaničnom prisustvu oficira Vojske Crne Gore na proslavi Oluje

Mi, dolje potpisani građani, smatramo neprimjerenim prisustvo oficira Vojske Crne Gore, na proslavi Oluje.
Sa Hrvatske teritorije koju su naseljavali Srbi protjerano je oko 200.000 Srba, preko 2000 je stradalo, uglavnom civila.
Međunarodni sud pravde je februara 2015. godine odbacio međusobne tužbe Hrvatske i Srbije za genocid, utvrdivši da su se tokom i nakon operacije „Oluja“ dogodili zločini koji bi mogli biti elementi genocida, ali da nije dokazana specifična genocidna namera.
4. avgust u Hrvatskoj se slavi kao "Dan pobjede i domovinske zahvalnosti" dok u Srbiji i Republici Srpskoj 4. avgust je dan žalosti.
Smatramo da je Crna Gora, kao država koja je otvorila svoje granice, pružila utočište žrtvama Oluje poslala poruku mira i tolerancije i ne priliči nam da slavimo zločin nad civilima.
Smatramo stoga nedopustivim prisustvo predstavnika zvanične Crne Gore na proslavi ovog događaja, jer ne želimo da se rugamo bilo čijim žrtvama. Zato tražimo odgovornost za onog ko je u naše ime odlučio da zločin treba slaviti.

Bojan Jokić, građanski aktivista
Boris Raonic, građanski aktivista
Stefan Đukić, građanski aktivista

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Bojana Jokić da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook