PETICIJA PROTIV SARADNJE SA NATO

U peticiji se proklamuje ne samo odlučnost NKPJ i SKOJ da Srbija nikada ne pristupi zločinačkoj terorističkoj organizaciji NATO već ni da Vojska Srbije na bilo koji način ne sarađuje sa tim imperijalističkim vojnim savezom (kroz zajedničke vojne vežbe, omogućavanje prelaska teritorije Srbije ili korišćenje iste za NATO intervencije, zabranu učešća Vojske Srbije u operacijama koje predvode NATO, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, održavanje bilo kakvih pro-NATO seminara i konferencija itd): Takođe, peticijom se odbacuju sve lobističke aktivnosti političkih partija, nevladinih organizacija i pojedinaca koji agituju za učlanjenje Srbije u NATO.

Razlozi za peticiju protiv bilo kakve saradnje Srbije sa NATO su brojni:

NATO zarad ekspanzionističkih i pljačkaških interesa zapadnog imperijalizma pod okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju a na njenoj teritoriji je izgradio najveću vojnu bazu na Balkanu, Bondstil.

NATO je mučki i kukavički koristeći brojčanu i tehničku premoć izvršio agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine kako bi je razbio i oteo Kosovo i Metohiju.

NATO je zarad ekspanzionističkih i pljačkaških interesa zapadnog imperijalizma razbio našu domovinu Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju.

NATO sprovodi teror nad slobodoljubivim zemljama, narodima i pokretima širom sveta zarad prljavih i gramzivih interesa multinacionalnog kapitala.

U cilju što uspešnijeg prikupljanja potpisa za ovu peticiju formiran je i Anti-NATO komitet na ćelu sa drugom Aleksandrom Đenićem, prvim sekretarom SKOJ-a. Peticija protiv saradnje Srbije sa NATO će biti prikupljana sve do 24. marta 2019. godine, kada se navršava dvadesetogodišnjica od zločinačke agresije tog imperijalističkog vojnog saveza na SR Jugoslaviju i nakon toga biti predata nadležnim organima u Srbiji.

Peticija će biti prikupljana na ulicama Beograda i drugih gradova Srbije kao i onlajn. O datumima kada će peticija biti potpisivana na ulici odnosno o linku na kome će je biti moguće potpisati onlajn, Partija i SKOJ će javnost blagovremeno obavestiti.

NKPJ i SKOJ pozivaju sve rodoljube i antiimperijaliste u Srbiji da dignu svoj glas protiv bili kakve saradnje za zločinačkim terorističkim imperijalističkim savezom i i potpišu peticiju “Ne saradnji sa NATO”! Od nadležnih organa u Srbiji, prilikom predaje peticije, NKPJ i SKOJ će tražiti njeno hitno usvajanje.nato1.jpg

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ)    Kontaktirajte autora peticije