PETICIJA protiv ukidanja povlascene skolarine za studente koji ponovo upisuju 3. godinu na Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu

Drage kolege,

 
Verovatno ste svi dobili obavestenje od Gordane Ljubic gde je vrlo jasno navedeno da je odlukom prethodnog Rektorskog kolegijuma (koji je bio pre nekoliko meseci), ukinuta praksa koja je bila prisutna na studijama od 2008, da se studentima, koji ponovo upisuju 3. godinu studija i kojima je ostala samo odbrana doktorske disertacije/doktorskog umetničkog projekta ukida pravo na popust od 50%.
 
Dakle, kada smo mi upisali studije, skolske 2016/2017 godine (a i to vazi za skolsku 2017/2018 god, kao i za sve od 2008. god), upisali smo po tada vazecim uslovima i mislim da je ova odluka u najmanju ruku skandalozna. 
 
Da podsetimo da je vrednost 1 ESPB - 3400 RSD, i da ukoliko ponovimo trecu godinu studija (a mnogi ce ponoviti zbog procesa izrade disertacije/doktorskog umetnickog projekta), to znaci da cemo umesto 50.000 RSD, morati da platimo 100.000 RSD ! Dakle duplo.
 
Ovom prilikom molimo sve kolege sa svih studijskih programa na doktorskim studijama da se pridruze peticiji i organizovanju sastanka gde cemo svi zajedno reci NE ovoj odluci, jer ovakva odluka moze da bude validna samo za nove studente koji ce upisati studije u ovoj novoj skolskoj 2018/2019 godini. 
 
Dakle iznosi skolarine ili bilo kakvih transakcija vezanih za studije ne mogu da se menjaju u toku trajanja samih studija.
 
Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.
 
 

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Klasa 2016 da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook