PETICIJA RTS-u za TV DUELE PREDSEDNIKA VUČIĆA SA SAŠOM RADULOVIĆEM I ZORANOM ŽIVKOVIĆEM

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ БУЈОШЕВИЋУ,

на недавној интернет анкети неуобичајено велики број људи (само на Твитеру 1379) се јасно и недвосмислено изјаснио:

1.       Да жели да РТС, као јавни сервис житеља Србије, организује ТВ дуеле председника Републике Србије са лидерима опозиционих странака.

2.       Трочетвртинском већином учесници анкете исказали су своју вољу да у ТВ дуелима противници председнику Вучићу буду Саша Радуловић (Доста је било) и Зоран Живковић (Нова странка).

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ БУЈОШЕВИЋУ,

ми, потписници ове петиције, сматрамо

1.       Да је наше право да будемо потпуно и објективно информисани неспорно.

2.       Да је јавно мњење у Србији данас подељеније и дезинформисаније него икада.

3.       Да данас у Србији постоје два одвојена и супротстављена света информација: званични, који живи кроз већину етаблираних медија, и паралелни који се ослања на друштвене мреже, стране и међународне изворе, и веома мали број опозиционих медија.

4.       Да већ дуго у/на етаблираним медијима опозиција готово и да није присутна, да нема дијалога и сучељавања позиције и опозиције, те да председник Вучић већ пет година није пред камерама сео за сто насупрот неком од лидера опозиције.

5.       Да такво стање у области информисања све више поларизује друштво.

6.       Да је РТС веома мало учинио да се таква опасна ситуација превазиђе, мада је као јавни сервис Србије за то најпозванији и најодговорнији.

7.       Да би ТВ дуели председника Вучића са лидерима опозиције значајно допринели побољшању атмосфере и утрли пут за конструктиван дијалог.

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ БУЈОШЕВИЋУ,

ми, потписници ове петиције, стога од Вас тражимо:

1.       ДА ПРЕДУЗМЕТЕ НЕОПХОДНЕ КОРАКЕ КАКО БИ СЕ ОРГАНИЗОВАЛИ И РЕАЛИЗОВАЛИ ПОЈЕДИНАЧНИ ТВ ДУЕЛИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА СА ЛИДЕРИМА ОПОЗИЦИЈЕ САШОМ РАДУЛОВИЋЕМ И ЗОРАНОМ ЖИВКОВИЋЕМ.

2.       ДА СЕ ТВ ДУЕЛИ ЕМИТУЈУ ПОСЛЕ ТВ ДНЕВНИКА И ПРЕНОСЕ УЖИВО.

3.       ДА О ПРЕДУЗЕТИМ КОРАЦИМА И ЊИХОВОМ ИСХОДУ ОБАВЕСТИТЕ ЈАВНОСТ И ПОТПИСНИКЕ ОВЕ ПЕТИЦИЈЕ.


Миодраг Р. Вуковић    Kontaktirajte autora peticije


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook