PETICIJA RTS-u za TV DUELE PREDSEDNIKA VUČIĆA SA SAŠOM RADULOVIĆEM I ZORANOM ŽIVKOVIĆEM

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ БУЈОШЕВИЋУ,

на недавној интернет анкети неуобичајено велики број људи (само на Твитеру 1379) се јасно и недвосмислено изјаснио:

1.       Да жели да РТС, као јавни сервис житеља Србије, организује ТВ дуеле председника Републике Србије са лидерима опозиционих странака.

2.       Трочетвртинском већином учесници анкете исказали су своју вољу да у ТВ дуелима противници председнику Вучићу буду Саша Радуловић (Доста је било) и Зоран Живковић (Нова странка).

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ БУЈОШЕВИЋУ,

ми, потписници ове петиције, сматрамо

1.       Да је наше право да будемо потпуно и објективно информисани неспорно.

2.       Да је јавно мњење у Србији данас подељеније и дезинформисаније него икада.

3.       Да данас у Србији постоје два одвојена и супротстављена света информација: званични, који живи кроз већину етаблираних медија, и паралелни који се ослања на друштвене мреже, стране и међународне изворе, и веома мали број опозиционих медија.

4.       Да већ дуго у/на етаблираним медијима опозиција готово и да није присутна, да нема дијалога и сучељавања позиције и опозиције, те да председник Вучић већ пет година није пред камерама сео за сто насупрот неком од лидера опозиције.

5.       Да такво стање у области информисања све више поларизује друштво.

6.       Да је РТС веома мало учинио да се таква опасна ситуација превазиђе, мада је као јавни сервис Србије за то најпозванији и најодговорнији.

7.       Да би ТВ дуели председника Вучића са лидерима опозиције значајно допринели побољшању атмосфере и утрли пут за конструктиван дијалог.

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ БУЈОШЕВИЋУ,

ми, потписници ове петиције, стога од Вас тражимо:

1.       ДА ПРЕДУЗМЕТЕ НЕОПХОДНЕ КОРАКЕ КАКО БИ СЕ ОРГАНИЗОВАЛИ И РЕАЛИЗОВАЛИ ПОЈЕДИНАЧНИ ТВ ДУЕЛИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА СА ЛИДЕРИМА ОПОЗИЦИЈЕ САШОМ РАДУЛОВИЋЕМ И ЗОРАНОМ ЖИВКОВИЋЕМ.

2.       ДА СЕ ТВ ДУЕЛИ ЕМИТУЈУ ПОСЛЕ ТВ ДНЕВНИКА И ПРЕНОСЕ УЖИВО.

3.       ДА О ПРЕДУЗЕТИМ КОРАЦИМА И ЊИХОВОМ ИСХОДУ ОБАВЕСТИТЕ ЈАВНОСТ И ПОТПИСНИКЕ ОВЕ ПЕТИЦИЈЕ.


Миодраг Р. Вуковић    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook