Peticija za iseljavanje Roma iz okoline Zemunskih naselja

Altina / Plavi Horizonti / Zemun Polje

Gradjani opstine Zemun godinama u nazad se svakodnevno suocavaju sa raznim neprijatnostima zbog pripadnika Romske nacionalnosti naseljenih u blizini ovih naselja. Sto zbog neprikladnog ponasanja u javnom prevozu, demolacija naselja i opstine. Naime pripadnici Romske nacionalnosti su u vise navrata lomili i demolirali Zemunska naselja Altina i Plavi Horizonti otkidanjem tabli sa autobuskih stanica pa cak i odvaljivanjem sahti sa ulica.
Prijavljen je i niz kradja, medju kojim je i oduzimanje krsta od hrama Sv. Anastasija Velikog tokom izgradnje pomenutog hrama u naselju Plavi Horizonti.

Krajnje je vreme da se ovom vandalskom ponasanju dovede kraj i da se nesto uradi po pitanju pripadnika Romske nacionalnosti naseljenih na ovim podrucjima. Pripadnici Romske nacionalnosti su naseljeni uz samu prugu naselja Altina, u blizini ulaza u naselje Plavi Horizonti i u okolini zeleznicke stanice Zemun Polja.

Ovom peticijom zelimo da pripadnici Romske nacionalnosti budu ODSELJENI I ZBRINUTI U LJUDSKIM I PRIKLADNIM USLOVIMA ZA ZIVOT od strane grada Beograda.