PETICIJA ZA NEPRIZNAVANJE POBUNJENICKE VLADE U LIBIJI

Peticija Gradjana Srbije

Poštovani,

Obraćamo Vam se potreseni strahotom tekucih zbivanja u prijateljskoj Libiji.

Kao što znate, rat u Libiji počeo je na vrlo sličan način kao i u Srbiji, na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Grupa terorista, pogrešno nazvana borcima za slobodu, uz punu podršku NATO snaga i moćne medijske mašinerije, krenula je u osvajački rat protiv običnog naroda, ubijajući i rušeći sve pred sobom. Vojska Libije, kao legitimna odbrambena snaga suverene zemlje, braneći narod i reagujući u skladu sa Ustavom i zakonom, medijski je demonizovana i bez ikakvog dokaza nazvana režimskom, agresorskom, diktatorskom.

Ovih dana smo svedoci najprljavije moguće i na žalost, dobro smišljene i organizovane medijske kampanje protiv pukovnika Gadafija i libijskog naroda koji je, velikom većinom, uz njega. Pukovnik Gadafi, što i sami znate, kao mnogo puta osvedočeni prijatelj naše zemlje i naroda, zaslužio je podršku svih nas, posebno u ovim teškim trenucima kada mu nemilosrdno ruše zemlju koju je godinama gradio kako bi obezbedio bolje uslove života ne samo građanima Libije, već cele Afrike.

Svedoci smo, takođe, nedopustivog i na medjunarodnom pravu neutemeljenog priznavanja “nacionalnog prelaznog veća Libije” kao i nasilnih upada i fizičkih obračuna malih grupa libijskih studenata koji podržavaju samoproklamovano “nacionalno prelazno veće” protiv zvaničnih predstavnika i diplomata svoje zemlje u ambasadama Libije širom sveta.

Zbog svih događaja vezanih za prijateljsku nam zemlju Libiju, apelujemo i molimo Vas da, pod pritiskom medija i interesnih grupacija , ne prekidate godinama građene dobre odnose sa pukovnikom Gadafijem i više od svega, da ne podržite nepravdu koja se čini jednoj zemlji i njenom narodu. Mi, građani Srbije, Vas molimo, kao narod koji je pretrpeo sličnu nepravdu, da ne priznajete “nacionalno prelazno veće” kao i da ne prekidate diplomatske odnose sa aktuelnim, legalno izabranim predstavnicima Libijske Džamahirije.

Prava snaga jednog lidera ogleda se u podršci naroda koji vodi.

Računamo na Vas i verujemo u Vas!

Facebook page "Support for Muammar al Gaddafi from the people of Serbia"    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).