Peticija za otkup i vracanje ordena Milosa Velikog drzavi Srbiji

Saglasni smo da republika Srbija treba da otkupi orden Milosa Velikog prvog stepena koji je pripadao kralju Aleksandru Obrenovicu ubijenom u majskom prevratu u noci 28/29maja 1903 godine a koji se nasao na prodaju u aukcijskoj kuci  EMEDALS po ceni od 240000 dolara. Ubistvom kralja Aleksandra Obrenovica ugasena je loza Obrenovica,jedan deo predmeta koji su se te noci zatekli na dvoru pokradeni su od strane atentatora. Kralj Aleksandar Obrenovic ustanovio je zakonom od 17 decembra 1898.godine Orden Milosa Velikog kao priznanje i odlikovanje zasluga "ZA NARODNU DINASTIJU OBRENOVIC" i uvrstio ga je u orden kraljevske kuce. Orden je organizovan u cetiri stepena.Orden Milosa Velikog dodeljivan je do kraja vladavine dinastije Obrenovic 1903.godine. 


Marko Milojevic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook