Peticija za uvodjenje tri časa Fizičkog vaspitanja od 5-8 razreda

Drage koleginice, kolege, roditelji, nastavnici i sportski radnici, broj dece koja su u sportu na teritoriji naše zmelje iznosi oko 18%, broj dece sa telesnim deformitetima i bolestma kardiovaskularnog sistema je porastao za gotovo 100% u odnosu na 80-e godine prošlog veka. Smatramo da fizičke aktivnosti treba da budu dostupne svoj deci, a ne samo onoj koja to mogu da plate. Napa inicijativa je u potpunosti u skladu sa poveljom Evropske komisije za fizičko vaspitanje i sport i Strategijom razvoja sporta Republike Srbije.

Kao najbolje rešenje predlažemo sistemsko uvođenje tri časa fizičkog vaspitanja i još jednu ili dve sportske sekcije u toku nedelje. Molimo Vas da svoju podršku date potpisujući ovu peticuju.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).