Peticija za Zojin zakon

Predlog Zojinog zakona, odnosno predlog Zakona o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti, nije politički zakon, već zakon kojim se obezbeđuju bolji i efikasniji uslovi za lečenje dece sa retkim ili genetičkim bolestima u Srbiji. Ova deca su trenutno nevidljiva Republici Srbiji, jer ih postojeći zakoni i propisi često uopšte ne prepoznaju. To se mora promeniti.

Predlog Zakona u celosti možete pročitati ovde: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2245-14.pdf

Peticiju pokreće maloletni građanin Srbije Vuk V. (15) iz Beograda. Vuk je zdrav i želi da se i drugoj deci omogući bar prilika da budu zdravi. Vuk na žalost ne može da potpiše ovu peticiju, odnosno, kao maloletnom licu Republika Srbija mu neće priznati potpis. I on je, u ovom slučaju, nevidljiv. U njegovo ime, peticiju će potpisati njegov zakonski staratelj.

Pozivamo Vas da i Vi potpišete peticiju i proširite reč o važnosti Zojinog zakona. Tražimo da se Zojin zakon uvede u dnvni red Skuštine Republike Srbije prvom sledećom prilikom. Onda tražimo da se usvoji Zojin zakon.

#Podrži #Zojinzakon!