peticja protiv novog naseljavanja roma u telecku

ovim putem zelim da se obratim javnosti i zelim ostati anoniman/na zbog licne sigurnosti.zelim da se u mestu telecka,opstina sombor,zabrani novo naseljavanje naroda romske nacionalnosti.svi oni koji ovde stanuju vise od 10 godina da ostanu u selu a ostali da se isele.moji razlozi su vrlo jednostavni.svi u teleckoj se zale da im romi smetaju ne zbog toga sto su oni romi,u ovom selu je stvarno narod svih nacionalnosti,vec zato sto ovi koji se sada doseljavaju preteruju sa slobodnim ponasanjem.naravno to cu i obrazloziti.iz okolnih sela romi su isterani,da tako kazem,dosli su svi u telecku,to im dodje kao utociste,ali kradje u selu je sve vise i vise.ovde se narod bavi poljoprivredom,kao i u ostalim mestima,celu sezonu krv i znoj ostavljaju na njivama.kada dodje vreme d ase ubiru plodovi rada,pola od toga pokradu oni,romi.narod se zali,kuka,place,svadja se ne vredi.ima ih nekoliko u selu koji su starosedeoci romi,i oni kradu.za neke se zna tacno ko su.policija dodje,upozori ih,popije koju kaficu kod njih i tot je to.niko nista konktetno ne poduzima.zelim da neko cuje moj glas,glas ovog naroda iz "malog" mesta u opstini sombor. mesna zajednica ne uzima stvar u svoje ruke,zato sto ni oni nisu bolji,samo oni kradu na drugi nacin.posebna peticija ce biti i za one koji sede u mz a nista ne rade.znam da ce se svi sloziti sa mnom.stanovnik/ca telecke.

zabrinuti gradjanin    Kontaktirajte autora peticije