PODRSKA MILANKU PETROVICU I TIHOMIRU MILOSAVLJEVICU

1. -Bijatlon savez Srbije zabranjuje treneru najuspesnijeg srpskog bijatlonca da putuje sa njim,Milanko Petrovic je najveca nada u nordijskim disciplinama u Srbiji. Zbog ne razumevanja bijatlon saveza mogao bi da prekine sa karijerom. Molim sve ljubitelje sporta na snegu da potpisu ovu peticiju i time podrze  Milanka Petrovica i njegovog trenera Tihomira Milosavljevica u istrajanju da savez promeni odluku.HVALA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                -FB grupa  BALKAN NA SNEGU broji 4365 clanova. Za 13 meseci postojanja lep broj. Mi smo ljubitelji zimskih sportova sa Balkana, mahom iz ex-yu drzavica. Nastali smo spontano, navijajuci za Tinu Maze, kada je prosle godine krenula da svojim pobedama obara sve moguce rekorde. Bili smo vise nego ponosni sto devojka sa prokuzenog Balkana svojim pobedama pokazuje da sa ovih prostora ne dolaze samo ratovi i jad. Bila je, kao I sad, u Sociju, nase ne svetlo, nego Sunce! Sve nase sportiste cemo podrzavti i navijati za njih, zasluzili su. Da li je moguce da jedan covek, koji se volsebno zadrzava na mestu predsednika biatlon saveza Srbije ima tu moc da najperspektivnijem srpskom bijatloncu Milanku Petrovicu odlucuje o karijeri? Ne ulazeci u to sta je Milankov trener toliko grdno zgresio da mu je izrecena disciplinska kazna iskljucenje iz biatlon saveza, pitamo se koliko je doticni predsednik upucen u materiju kojom se bavi? Da li zna koliko je vazan trener za sportistu I njegove uspehe? Da je makar gledao neki tv prenos, video bi ljude koji kraj staze, uporedo sa takmicarem trce, dovikuju mu uputstva, dodaju osvezenje, I pruzaju podrsku iscrpljenom coveku koji se iz petnih zila trudi da pobedi! E, taj trkac do takmicara je TRENER. Covek koji o takmicaru zna vise nego njegovi najblizi srodnici. Prijatelj. Psiholog. Brat u nevolji I radosti. Neko ko godinama deli dobro I zlo, bodri kad posustaje, dize kad pada. Sportisti znaju da je dobar trener druga polovina uspesnog sportiste. Iz tog razloga pitamo se da li svemoguci foteljas ima prava da odlucuje o tako vaznim stvarima kao sto je ponos Srbije? Uz duzno postovanje predlozenim zamenama za Tiku, moramo reci NE! Ako iko zna kako Milanko funkcionise, onda je to Tika I niko drugi. Trazimo da se pobednicka kombinacija vrati u prvobitni sastav! Da li Srbija moze sebi da dozvoli da jos jedan kvalitetan sportista napusti ovu zemlju ili da odustane od karijere? I sve to zbog nekog nadobudnog egomanijaka. Mi placamo porez ovoj zemlji, punimo budzet iz koga se placaju ovakvi "strucnjaci". E, pa nece moci! Mi smo grupa koja odlicno poznaje rad Tihomira i Milanka i jos jednom vas molimo da zaustavite nepravdu nacinjenu njima. Veliko hvala od svih nas iz FB grupe  BALKAN NA SNEGU