Pravo žena na plaćen slobodan dan tokom ciklusa

Iako će neki muškarci ovu inicijativu posmatrati kao izgovor žena da izbegavaju svoje radne obaveze, a toliko godina se bore za ravnopravnost, činjenica je da mnoge žene imaju ozbiljne probleme u toku ciklusa, makar jedan dan. Zanemarimo razdražljivost ili neraspoloženje. Takva stanja nisu tema.

Ovde je reč o bolovima, nekad nepodnošljivim, osećaju nemoći, kao i veoma obilnim menstruacijama. Ima žena koje završe na hitnoj pomoći prvi dan ciklusa. Mnoge žene uzimaju dane od odmora svaki mesec, pa im tako na godišnjem nivou deset dana ode samo iz ovog razloga. Stava smo da bi žene trebalo da dobiju pravo na makar taj jedan zakonski plaćen slobodan dan, kada, niti se osećaju dobro, niti su produktivne prilikom rad.

Biti žena nije lako, nikada bilo, pa ni danas, kada smo "jednake" sa muškarcima, a obaveza nikad više. 

Dragi muškarci, očevi, muževi, braćo, momci, budite i vi uz nas i pomozite nam. 

Hvala

 

 


Olja Dmitrović    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook