Privremeno prihvatiliste za napustene zivotinje - Bar, Crna Gora

PETICIJA

Zbog sve češćih slučjeva trovanja i ubijanja pasa u Baru Dzzž Prijatelji „LML“ – Bar pokreće peticiju kojom se od opštine  Bar  i svih nadležnih organa lokalne samouprave zahtjeva hitna izgradnja privremenog prihvatilišta za našuštene životinje na teritoriji opštine Bar.

Napominjemo da je Zakon o zaštiti dobrobiti životinja Crne Gore nalagao svim opštinama da obezbijede skloništa najkasnije dvije godine o dana stupanja Zakona na snagu odnosno do 01.03.2010. god.

Pošto na teritoriji Opštine Bar ni dan danas nije sagradjeno prihvatilište za napuštene životinje, a problem napuštenih životinja se „riješava“ na naj nehumaniji način, masovnim trovanjem i ubijanjem iz vatrenog oružija pokrećemo ovu peticiju, koja će služiti kao propratni dokument projektu izgradnje prihvatilišta i riješavanja problema pasa i mačaka lutalica na teritoriji Opštine Bar.

APELUJMO NA GRAĐENE BARA DA NE UZIMAJU STVAR U SVOJE RUKE I NE TRUJU NEDUŽNE PSE!!!

MOLIMO LOVAČKI SAVEZ GRADA BARA DA APELUJE NA SVOJE ČLANOVE DA NE UBIJAJU PSE!!!

Mediji:

Novi pomor pasa u Baru: Volontere na deponiji dočekali leševi

Na ulicama Bara osviću leševi životinja, otrovano 150 pasa

Peticija premijeru Crne Gore i odgovor

Zvanicna FB stranica Društva za zaštitu životinja prijatelji "LML" - Bar

Drustvo Prijatelji LML    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).