skate park u banjaluci

Mladi Banjalučani već su dugo u iščekivanju da dobiju Skate bike park. Naime već par puta je bilo pokrenuto skupljanje potpisa za peticiju ali vlast ne odgovara ni na pozive a ni na sve molbe i prijedloge u opštinskim kabinetima. Trenutno mladi Banjalučani imaju samo BOX na Trgu Krajine koji koriste za druženje i izvođenje mnogih trikova na skateboard-u. Banaj Luka ima mnogo mladih koji se bave nekim od urbanih kultura ali vlast misli da je u to sve uključena i narkomanija.

Izračunavajući troškove za izgradnju skate bike parka došli smo na zaključak da ne bi trebalo više od 25 000 KM što je poprilično zadovoljavajuća cifra nasuprot one koju je postavila opština grada. Vjerujemo da će grad Banja Luka i načelnik procijeniti da za ovaj projekat treba više od 100 000 KM iz ko zna kojeg razloga. Mladi koji grade urbanu kulturu u Banjoj Luci nažalost nemaju pretjerano dobre uslove da naprave nešto više kao što to mogu kolege iz inostranstva ali se trude da zajedno sa onim što imaju naprave nešto zadovoljavajuće.