Орден,улица и споменик у Крушевцу за Ђенерала!

Српски јунак, пуковник Вељко Раденовић,Ђенерал, херој одбране од тероризма на Косову и Метохији, преминуо је 29.09.2012 у Крушевцу у 57 ој години живота. Био је командант ПЈП (посебне јединице полиције) у Призрену, све до повлачења српских снага 1999 год.
Прославио се ослобађањем Ораховца 1998 год. Када су терористи ОВК неколико дана држали Ораховчане као таоце.
Колико је овај човек био храбар, највише
илуструје чињеница да као дијабетичар, није смео да се излаже стресним ситуацијама, али се на то није обазирао, већ је са инсулином у једном и чоколадом у другом џепу кретао у акцију уз повик ''за мном браћо''!
Ратни подвиг и родољубље Вељка Раденовића, опевани су у дивној родољубивој песми Гаврила Кујунџића ''Ђенерале, ђенерале'' коју изводе Ивана Жигон и Косовски Божури, а која се ори и на трибинама српских стадиона.
Двери Српске, повереништво Крушевац, покреће грађанску иницијативу којом би председник РС постхумно доделио Вељку Раденовићу ''орден заслуга за одбрану и безбедност'' који је предвиђен за дело надпросечно, узорно и часно извршавање задатака а дефинисан је законом о одликованјима Републике Србије и златном медаљом за храброст Милош Обилић!
Истовремено тражи од челника града Крушевца да му се додели улица и подигне споменик, како би подвиг смерног генерала Вељка постао образац и узор за све садашње и будуће српске родољубе. Узор који се заједно са небеском армијом неумрлих србских витезова, прикладно уклапа у Његошеву лозинку светосавског тријумфа – Благо оном ко занавјек живи, имао се рашта и родити!


Српске Двери Крушевац    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Српске Двери Крушевац da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook